Diyadin'de Kadın Çığlığı Erbane Grubu'ndan ağıt ve halaylı konser

Diyadin'de Kadın Çığlığı Erbane Grubu'ndan ağıt ve halaylı konser
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Diyadin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Çığlığı Erbane Grubu, kadın ve çocuklar için konser verdi.

Diyadin Belediyesi tarafından Yatılı Bölge Okulu Toplantı Salonunda düzenlenen konser öncesinde kadınlara, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı tarafından hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı. Kürtçe tiyatro oyununun sergilenmesi ile başlayan konserde, yaklaşık 350 kadın ve çocuk, Diyadin'in yöresel ezgilerinin yanı sıra Kürtçe ve Türkçe halay müzikleri eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendi.
Konserde kadınlarla birlikte halay çekip eğlenen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçede kadınlara yönelik hayata geçirdikleri sosyal projeler kapsamında, kadınlardan oluşan ‘Kadın Çığlığı Erbane Grubu’ kurduklarını ve iki ayda bir kadınlara yönelik konserler düzenleyeceklerini ifade etti.
‘Kurduğumuz tekstil atölyemizde 80 tane kadınımız çalışıyor’
İlçede kadınların sosyal hayata dahil edilmesine yönelik projeler haricinde kadın istihdamına yönelik projeleri de hayata geçirdiklerini kaydeden Balcı: “Belediye olarak ilk defa ‘Erbane Korosu’ kurduk. Bundaki amacımız kadınlarımızın dışarı çıkmasını sağlamaktı. Yaptığımız tespitlere göre sosyal alanda çok faaliyet yoktu. Ekibimiz ve muhtarlarla yaptığımız istişareler sonucunda kadınlara yönelik ‘Kadın Çığlığı’ koromuzu kurduk. Buradaki amacımız Diyadin’deki annelerimiz ve kadınlarımızı konser alanına taşıyıp onlara bir sosyal alan oluşturmaktı. Bu 3’üncü konserimiz. Bu gün 350 kadınımız burada. Bu konserleri ayda iki kez yapacağız. Bu konserlerin yanında tiyatro oyunlarımızda olacak. Ayrıca kadınlarımıza yönelik istihdam alanında da projelerimiz var. Şu anda kurduğumuz tekstil atölyemizde 80 tane kadınımız çalışıyor. Ayrıca burası bir mermer bölgesi. İlerleyen dönemde kadınlarımızın çalışacağı bir mermer atölyesini de kurmayı hedefliyoruz. Orada da kadınlarımız istihdam edilecek.” Dedi.
‘Çok verimliydi ve çok mutlu olduk’
Düzenlenen ‘Kadın Çığlığı’ konserinde doyasıya eğlenen kadınlardan Gülnaz Canlı ve Darçin Ergül, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı’ya teşekkür ederken Gülşah Ergül : “ Kadınlarımız için bu tarz etkinlikler çok verimli oluyor. Kadınlar en azından evlerinden dışarı çıkma fırsatı yakalıyor. Bu gün ki konserde gayet güzel geçti. Kadınlar çok eğlendi. Çok verimliydi ve çok mutlu olduk. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-01-27-at-19-22-18-1.jpegwhatsapp-image-2022-01-27-at-19-22-18-3.jpegwhatsapp-image-2022-01-27-at-19-22-18.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.