Diyadin’de Down Sendromlular unutulmadı

Diyadin’de Down Sendromlular unutulmadı
Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Diyadin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, özel bireyler için etkinlik gerçekleştirildi.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında ilçe belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sosyal Etkinlikler ve Sanat Merkezi cep sinemasında, ilçe içinde mevcut rehabilitasyon merkezlerine kayıtlı özel bireyler için sinema izleme etkinliği gerçekleştirildi.

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı’nın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte film izlemeden önce bu özel çocukların fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi yapıldı. Ekranda kendi fotoğraflarını gören çocuklar çok mutlu olurken ardından Buz Devri 4 isimli animasyon filmi izlendi. Gösterimin sona ermesinden sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilli Balcı tarafından çocuklara Diyadin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle hediye takdim edildi.

Devamında ailelerin de talep ve isteklerini dinleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, özel çocukların eğitimi ve gelişimi için her daim onların yanlarında olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Belediye ilgili müdürlüğünce Down Sendromlu çocuklar için özel olarak hazırlanan çerçeve içinde fotoğraflar çekildi ve program sonlandırıldı.

whatsapp-image-2021-03-23-at-14.26.48-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.