Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’da bulunan Osmanlı Mezarlığı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’da bulunan Osmanlı Mezarlığı açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Halkidiki ilinde inşaat kazısı sırasında bulunan Osmanlı Mezarlığı hakkında Yunan makamları ile yapılan görüşmelere...

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Halkidiki ilinde inşaat kazısı sırasında bulunan Osmanlı Mezarlığı hakkında Yunan makamları ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,

"Yunanistan'ın Halkidiki iline bağlı Gargara Köyü'nün okul bahçesine yapılan bir spor salonunun inşaatı sırasında Osmanlı döneminden kalma bir Müslüman mezarlığına rastlandığı yönündeki basın haberleri üzerine Selanik Başkonsolosluğumuzca anılan köy ziyaret edilmiş, ayrıca yerel Yunan makamları nezdinde derhal girişimde bulunularak bilgi talep edilmiştir.

Bu girişimlerimiz neticesinde, sözkonusu inşaat alanında ecdadımıza ait 201 mezarın bulunduğu, ancak ülkemize bilgi verilmeden naaşların yerel makamlarca Halkidiki ve Aynaroz Eski Eserler Dairesinin deposunda muhafaza altına alındığı öğrenilmiştir.

Bu bilgilerin temini üzerine Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi bugün Bakanlığımıza çağrılarak ve Atina'da Büyükelçimizce Yunan Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştur.

Bu girişimlerde mezarlar hakkında ülkemize daha önceden bilgi verilmemiş olmasına ilişkin izahat istenmiş, inşaat çalışmalarının derhal durdurulması, muhafaza altında tutulan naaşların dini inançlarımıza uygun şekilde ve bir törenle bulundukları yöreye defnedilmesi ve defin alanının Müslüman mezarlığı olduğunun gösterilmesi talep edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir