Dani Alves Öldü mü?

Dani Alves Öldü mü?
Dani Alves Kimdir? Dani Alves Öldü mü? Dani Alves İntihar mı Etti? Dani Alves Öldürüldü mü? Dani Alves İntihar ve Ölüm Sebebi Nedir?

Dani Alves intihar etti' iddiası ortalığı karıştırdı: Gerçek ortaya çıktı

Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves'in intihar ettiği iddiası, sosyal medyada büyük bir karışıklığa neden oldu. Ancak bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Barselona kentindeki bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barselona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Barselona İl Mahkemesi, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Alves'i, 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin euro para cezasına çarptırmıştı.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan 40 yaşındaki eski futbolcuyla ilgili şoke eden bir haber sosyal medyada hızla yayıldı.

Brezilyalı gazeteci Paulo Albuquerque, bir paylaşımında "Dani Alves intihar etti ve öldü" şeklinde bir iddiada bulundu. Ancak resmi kaynaklardan bu haberi doğrulayan bir bilgi gelmedi.

Sosyal medyada gündem olmasının ardından Brezilyalı gazeteci, bir paylaşım daha yaparak Dani Alves'ten değil kendi kuzeninden bahsettiğini ifade etti. Albuquerque, "Bu nedir, kayıp olan kuzenim Danielzinho'dan bahsediyordum. Zaten onu canlı buldular" ifadeleriyle sosyal medyayı trollediğini bir anlamda itiraf etti.

Bu olay, sosyal medyanın haberlerin doğruluğunu kontrol etme ihtiyacını bir kez daha gösterdi. Herkesin haberleri paylaşmadan önce kaynakları doğrulaması önemlidir

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.