Dani Alves Hapiten Çıktı mı? Dani Alves Neden Cezaevine Girdi?

Dani Alves Hapiten Çıktı mı? Dani Alves Neden Cezaevine Girdi?
Dani Alves Hapiten Çıktı mı? Dani Alves Neden Cezaevine Girdi?

SON DAKİKA: Dani Alves İspanya'da Kefaletle Serbest Kaldı, Protestolar Arttı

İspanya'da bir kadına cinsel saldırıda bulunma suçundan hüküm giyen ve 4 yıl 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, yaklaşık 15 ay cezaevinde kaldıktan sonra 1 milyon avro kefalet ödeyerek serbest bırakıldı. Ancak serbest kalması yoğun protestolara neden oldu.

Barselona İl Mahkemesi'nin 20 Mart'ta belirlediği 1 milyon avroluk kefalet bedelini ödeyen Alves, Brains 2 Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Ancak savcılık, Alves'in İspanya'dan kaçma riskini gerekçe göstererek şartlı tahliyenin durdurulmasını talep etti.

Alves'in şartlı tahliye koşulları arasında haftada bir mahkemeye imza atma, İspanya'yı terk etmeme, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişime girmeme şartları bulunuyor.

Bu karar, hem İspanyol hem de Brezilyalı siyasetçilerden yoğun tepki aldı. İspanya'daki sol azınlık hükümetinden bazı bakanlar ve muhalefette bulunan sol görüşlü Podemos partisi yöneticileri, cinsel saldırıdan hüküm giymiş birinin yüksek bir kefalet ödeyerek serbest bırakılmasını eleştirdi.

Brezilya Kadın Bakanı Cida Gonçalves de Alves'in serbest kalmasını "kadınların insan haklarına yönelik mevcut en acımasız ihlallerden biri" olarak nitelendirerek İspanya adalet sisteminin başarısız olduğunu belirtti.

Dani Alves'in daha önce ifadesini üç kez değiştirdiği ve son olarak cinsel ilişkiyi kabul ederek eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek için ilk ifadelerinde yalan söylediğini itiraf ettiği biliniyor. Bu olay, futbol dünyasında da geniş yankı uyandırmış ve Alves'in kariyerindeki bazı olumsuzluklara yol açmıştı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.