Cüneyt Çakır Neden Hakemliği Bıraktı?

Cüneyt Çakır Neden Hakemliği Bıraktı?
Cüneyt Çakır, üst düzey bir kariyere sahip FIFA kokartlı hakem olarak, 45 yaşında hakemlik kariyerine nokta koyma kararı aldı. UEFA tarafından en son 2 Ağustos'ta Ludogorets-Dinamo Zagreb maçında görevlendirilen Çakır'ın, hakemliği neden bıraktığı futbol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, deneyimli hakemin kariyerini tamamladığını ve yeni görevinin alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vermek olacağını açıkladı.

Flaş Kararın Ardındaki Nedenler: Çakır'ın Vurguladığı Hizmet Anlayışı

TFF Başkanı, Cüneyt Çakır'ın yurt dışından birçok teklif almasına rağmen Türk hakemliğine hizmet etmek istediğini vurgulayarak, tecrübeli hakemin alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vermek istediğini ifade etti. Bu karar, Çakır'ın sahip olduğu hakemlik bilgi ve birikimini genç hakemlere aktarma isteğini yansıtıyor.

Cüneyt Çakır'ın Kariyerinden Kesitler ve Rekorlar

Cüneyt Çakır, 385 müsabakada görev alarak üst seviyedeki aktif meslektaşları arasında en çok maça çıkan hakem oldu. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Çakır, hakemlik kariyerine 1994 yılında başladı. C ve B klasmanlarına yükselen Çakır, UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası gibi prestijli organizasyonlarda 5 yarı finalde görev aldı.

Türk Hakemliğinin Gururu: Cüneyt Çakır'ın Doğan Babacan İle Birlikte Unutulmaz Anı

Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte UEFA Avrupa Şampiyonası ve FIFA Dünya Kupası'nda görev alarak Türk hakemliğine önemli bir katkı sağladı. Çakır, ekibiyle birlikte 6 Haziran 2015'te Şampiyonlar Ligi Finali'nde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan ilk Türk hakem unvanını elde etti.

Çakır'ın Hakemlik Kariyerinden Geriye Kalanlar

Cüneyt Çakır'ın hakemlik kariyerini noktalama kararı, futbolseverler ve spor otoriteleri tarafından duygu dolu bir vedaya neden oldu. Türk hakemliğinin önemli isimlerinden biri olan Çakır'ın, gelecek nesillere ışık tutma ve deneyimlerini aktarma arzusu, futbol camiasında uzun süre konuşulacak bir miras bırakmasını sağlayacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.