Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: Başvuran Herkese Sıfır Faizli 150 Bin TL

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi: Başvuran Herkese Sıfır Faizli 150 Bin TL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından vatandaşlara büyük bir müjdeyi duyurdu: Faizsiz kredi imkanı.

Faizsiz Kredi Fırsatı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyük Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından vatandaşlara büyük bir müjdeyi duyurdu: Faizsiz kredi imkanı. Bu destek, özellikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yönelik bir yardım olarak planlanmıştır. Erdoğan, seçim öncesi verdiği faizsiz kredi vaadini hatırlatarak, vatandaşların bu imkandan nasıl yararlanabileceğini açıkladı.

Kredi Şartları ve Başvuru Süreci

Bu özel kredi paketi, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla sunulacak ve ilk olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yönelik olacaktır. 15 Şubat'tan itibaren alınmaya başlanacak başvurularla, genç çiftlerin ev kurmalarına destek olunacak. Toplamda 150.000 TL tutarında bir faizsiz kredi sunulacak bu destek paketiyle ilgili detaylar da açıklandı.

Faizsiz Kredi Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiğine göre, faizsiz kredi kullanacak vatandaşlarımız ilk iki yıl herhangi bir taksit ödemeyecek. İki yıllık ödemesiz dönemin ardından, kredi 48 ay boyunca eşit taksitlerle geri ödenecek ve hiçbir faiz uygulanmayacak. Yani vatandaşlarımız, aldıkları 150.000 TL'lik krediyi, aynı miktar olarak geri ödeyecekler. Aylık taksit miktarı, 48 aylık ödeme planına göre 3.125 TL olarak belirlenmiştir.

Öncelik Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarda

Bu kredi imkanından yararlanmak isteyen deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için başvurular 15 Şubat'ta başlayacak. İlerleyen dönemlerde, bütçe imkanları çerçevesinde, Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlarımız da bu fırsattan faydalanabilecek. Aile ve Gençlik Fonu, krediyle ilgili tüm süreçleri ve başvuru koşullarını ilerleyen günlerde detaylandıracak.

Bu faizsiz kredi paketi, vatandaşlarımıza maddi destek sağlamanın yanı sıra, Türkiye'nin doğal kaynak gelirlerinin vatandaşlarımızla paylaşılmasını da simgeliyor. Özellikle deprem bölgesindeki gençlerimize yönelik bu destek, onların yeni hayatlarını kurmalarına önemli bir katkı sağlayacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.