Covid-19 İle Mücadelede Ön Safta Görev Yürüten Kamu Çalışanları Ödüllendirildi

Covid-19 İle Mücadelede Ön Safta Görev Yürüten Kamu Çalışanları Ödüllendirildi
Ağrı’da Koronavirüsle Mücadelede Başarılı Çalışmalar Yürüten Kamu Çalışanları Ödüllendirildi

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımlarıyla, Covid-19 ile mücadelede Ağrı’da aktif rol alan kamu çalışanlarına ödüllerinin takdim edildiği tören düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Vali Yardımcısı ve Hamur Kaymakamı Kerem Türker, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve modern zamanlarda insanlığın karşılaştığı en büyük kriz olan Covid-19 salgınıyla mücadelede Ağrı’da başarılı çalışmalar yürüterek mücadeleye güç veren çalışanların ödüllendirildiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, “Ağrı Covid-19 Küresel Salgınla Mücadele” kısa filmi gösterimi ile sürdü.

Covid-19 salgınının ilk günlerinde alınan tedbirler, sağlanan destekler ve yapılan çalışmalar sayesinde Ülkemizin, dünyanın birçok ülkesine nazaran başarı ile yönettiği sürecin sonuna yaklaşıldığını, insanlık tarihinin en zorlu süreçlerinden birini milletimizin sabrı ve özverisi ile aşıldığını belirten Vali Varol: “Yapmış olduğunuz fedakarlıkların milyonda birini karşılamayacak olsa da bizim minnetimizi ve teşekkürlerimizi göstermek üzere düzenlediğimiz bu merasimde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyet ile hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. İnsanlığın en büyük mücadelesi bilinmeyenle olandır, bilinmeyen bizi en çok korkutan şeydir. 11 Mart’ı, korkunun yarattığı panik havasını dün gibi hatırlıyorum. Ne olduğunu, nasıl bir etki yaratacağını bilmediğimiz bir ortamda bu mücadeleye başladık. Problemler karşısında çok hızlı ve güzel bir biçimde organize olabilen bir milletin fertleri olarak bizler bu mücadelede güzel çalışmalar ortaya koyduk. Kamu kurumlarımızı mobilize ettik, Vefa Destek Grupları oluşturduk, oluşturduğumuz ekiplerle insanlarımızın ihtiyaçlarını adreslerinde gidermeye çalıştık, vatandaşlarımıza ekonomik katkılar sağlandık. Afet zamanlarında insanlar kendi tedbirlerini aşan bir güçle karşı karşıya kaldığında kendini çok çaresiz hisseder ve yanında güçlü bir yapı ister. O çaresizlik anında ise yüzünü çevirip ilk baktığı yer devlettir. Pandemi afetinde vatandaşımız çaresiz hissedip kafasını çevirip Devletimize baktığında her türlü desteği ve gücü aldığını gördü, hepimiz bu sürece şahitlik ettik. Devlet olarak biz sizlerden aldığımız inanç, güven ve güç ile buradayız, vatandaşlarımızın yanındayız ve her türlü afete hazırız. Bu mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, emeği ve gayreti olan tüm kamu görevlilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum. Sizlere minnettarız, Allah eksikliğinizi göstermesin.” dedi.

Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmaların ardından, ülkemizde ilk Covid-19 vakasının açıklandığı günden itibaren salgınla mücadelede fedakarca görev yürüten, en kıymetli varlığı olan canını hiçe sayarak vatandaşların yanında olan kamu çalışanlarına teşekkür edilirken bu mücadelede hayatını kaybeden çalışanları ve vatandaşlar rahmetle anıldı.

Törende; Ağrı Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, Patnos İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğubayazıt Devlet Hastanesi, Ağrı Toplum Sağlığı Merkezi, Ağrı Vefa Destek Grubu, Ağrı Salgın Denetim Merkezi, Türk Kızılay Ağrı Şubesi personeline ödülleri takdim edildi.

Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

whatsapp-image-2022-06-24-at-21-24-52.jpegwhatsapp-image-2022-06-24-at-21-24-52-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.