Claude 3 nedir, ne zaman çıkacak? Claude 3'ün özellikleri neler?

Claude 3 nedir, ne zaman çıkacak? Claude 3'ün özellikleri neler?
Yapay zeka alanında rekabet kızışırken, OpenAI'nin önde gelen ürünlerinden ChatGPT'ye meydan okuyan yeni bir yapay zeka aracı tanıtıldı.

Peki, Claude 3 nedir, ne zaman piyasaya çıkacak ve nasıl kullanılır? İşte, merak edilenler...

Claude 3 Nedir?

Yapay zeka şirketi Anthropic, Google'ın Gemini ve OpenAI'nin ChatGPT'sinden daha üstün performans sergilediğini iddia ettiği Claude 3 modellerini tanıttı. Claude 3 ailesi içinde Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet ve Claude 3 Opus gibi farklı yeteneklere sahip üç yapay zeka algoritması bulunuyor.

Claude 3 Özellikleri Neler?

Anthropic, Claude 3'ün çoklu modaliteleri sayesinde gelişmiş doğruluk seviyeleri sunduğunu belirtiyor. Bu modeller, alt seviyeden üst seviyeye kadar geniş bir yelpazede bağlamı daha iyi anlama ve yüksek hızlı "güçlü performans" sergileme yeteneğine sahip. Ayrıca, Claude 3 ailesinin zor sorulara daha istekli yanıtlar verme özelliği de dikkat çekiyor.

Claude 3 Ne Zaman Çıkacak?

OpenAI ile devam eden dava sürecinin yanı sıra, yapay zeka sahnesindeki bu yeni rekabetle birlikte genel yapay zeka savaşının kuralları yeniden yazılabilir. Anthropic'in yeni yapay zeka uygulaması şu anda ücretsiz olarak denenebiliyor; ancak henüz Türkiye'de kullanıma açık değil. Yapay zeka meraklıları, Claude 3'ün gelişmelerini yakından takip etmeye davet ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.