Cep telefonu tarifelerine büyük zam!

Cep telefonu tarifelerine büyük zam!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yeni cep telefonu tarife ücretlerini açıkladı ve bazı kullanıcıları üzecek haberler geldi.

Artık yurt içi arama ücretleri dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseldi. Yurt dışı arama ücreti ise dakikası tam 31 lira 35 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca, SMS göndermek de daha pahalı hale geldi ve şimdi 2 lira 23 kuruşa mal olacak.

BTK, 1 Nisan itibarıyla geçerli olan yeni mobil haberleşme hizmetleri ücret tarifesini yayımladı ve azami ücret tarifesine yıllık yüzde 65 zam yapıldı.

Bununla birlikte, tarife kapsamında hat devir ücretleri 59 lira 83 kuruşa, isim veya ünvan değişikliği için ise 40 lira 86 kuruşa çıktı. Numara değişikliği hizmetlerinden de 136,52 TL talep edilecek.

Kayıp, çalıntı veya kullanıcı hatası nedeniyle SIM kart değişikliği yapmak isteyenler ise 136 lira 52 kuruş ödemek zorunda kalacaklar. SMS ücretleri yurt dışı için daha da yükseldi ve artık 5 lira 51 kuruşa çıktı. Bilinmeyen numaraları aramak ise dakikası 8 lira 84 kuruşa mal olacak.

Mobil operatörler, Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone, artık tarifede belirlenenden daha yüksek bir ücret talep edemeyecekler. Bu durumda, kullanıcılar yeni tarife ücretlerine hazırlıklı olmalılar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.