Çelebi, AK Parti’nin kuruluşunun 19. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Çelebi, AK Parti’nin kuruluşunun 19. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı
Ağrı AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi AK Parti’nin 19. kuruluş yıl dönümünü, yayınladığı bir mesajla kutladı.

14 Ağustos 2001 yılından beri siyaset sahnesinde yer alan AK Parti’nin önüne gelen her engeli aştığını söyleyen AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi AK Parti’nin 19 yıl boyunca girdiği her seçimden ise birinci parti olarak çıktığını hatırlattı. AK Parti’nin kurulduğunda demokratik, hukuki ve ekonomik reformlar içeren bir yapısal dönüşümü başlattığını kaydeden Çelebi, “Bu reformlar ve dönüşüm sayesinde hem yerli hem yabancı yatırımcılara, Türkiye’nin öngörülebilirliğini ve şeffaflığını sağlamış olduk ve uluslararası kredilendirme kuruluşları nihayet Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülkeler kategorisine koydular. Bunun neticesinde yılda 1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım çekemeyen ülkemiz yıllık 30 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım almaya başladı. Biz, o dönem gerçekleştirdiğimiz reformlar sayesinde ülkemizin iç ve dış şoklara karşı dayanıklı, sağlam bir ekonomiye sahip olmasını sağladık. Şimdi, tüm dünya pandemi dolayısıyla ekonomik buhran içine girerken, Türkiye sağlam altyapısıyla en az hasarla atlatan ülkelerden biri oldu.” dedi.

‘Dünyada stratejik hamleler yapan bir ülke haline geldik’

Türkiye’nin AK Parti döneminden önce içine kapanık bir politika izlediğini ifade eden Ekrem Çelebi, AK Parti döneminde ise dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti’nin kuruluşunda söylediği ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözünü anımsatan Milletvekili Çelebi: “Düne kadar Gezi, Hendek ve 15 Temmuz gibi olaylarla, Danıştay saldırıları, 367 krizi, kapatma davası, 17-25 Aralık kumpaslarıyla parçalanmak istenen bir ülkeydik. Bugün ise dünyada stratejik hamleler yapan bir ülke haline geldik. Biz, aziz milletimizle beraber inandığımız yolda yürümeye, milletimize vaat ettiğimiz her şeyi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde yerli ve milli üretimi benimseyerek yatırımlarla, kalkınmayla, eğitimden sağlığa, ulaşımdan teknolojiye, tarımdan turizme dönüşümün ve değişimin gerçekleştiği bir dönem yaşamıştır. AK Parti, önüne konulan tüm engelleri aşarak bu günlere gelmiştir. Bugüne kadar tüm liderler, herkes hayal etti ama AK Parti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde herkesin hayalini gerçekleştirdi. Biz, milletimizle beraber büyük ve güçlü Türkiye idealiyle yürümeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle beraber inandığımız yolda, AK Parti 19 yaşında; kutlu olsun. Nice yıllara.” ifadelerini kullandı.

ak-parti-agri-milletvekili-ekrem-celebi-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.