Cansu Bektaş kimdir?

Cansu Bektaş kimdir?
Ülkemize altın madalya kazandıran Cansu Bektaş, başarıları ve kazandığı birinciliklerle adından sıkça söz ettirdi. Cansu Bektaş'ın kim olduğu merak ediliyor. İşte Cansu Bektaş'ın hayat hikayesi...

Giresun'un yetiştirdiği gurur kaynağı, Cansu Bektaş, halterin zirvesine adım adım yürüyor. 23 Kasım 2003'te dünyaya gelen bu genç sporcu, henüz çok küçük yaşta antrenörü tarafından haltere yönlendirildi. Ancak bu kısa sürede elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettirmeye başladı.

CANSU BEKTAŞ: BİR HALTER ŞAMPİYONUNUN HİKAYESİ

Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 3 altın madalya ile başlayan zafer serüveni, Las Vegas'ta düzenlenen Olimpiyatlar'da Türkiye rekorunu kırarak 40 kiloda 3 altın madalya almasıyla doruk noktasına ulaştı. Bu başarıyla Türk spor tarihinde bir ilk yaşandı.

Başarılarına dur durak bilmeden devam eden Cansu Bektaş, 2019 yılında Nevşehir'de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda altın madalyayı alarak Türkiye rekorunu bir kez daha kırdı. Ardından 2021 yılında Özbekistan'da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda 45 kiloda 3 altın madalya kazanarak adını bir kez daha duyurdu.

2022 yılında Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Kandiye'de düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda altın ve gümüş madalya kazanarak başarısını perçinledi. Aynı yıl Arnavutluk'un Tiran kentinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda da 2 gümüş madalya sahibi oldu.

Ancak bunlarla sınırlı kalmayan başarıları, 2023 yılında Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda 3 Avrupa Gençler Rekoru kırarak üç altın madalya kazanmasıyla daha da parladı. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanarak ülkemizi gururlandırdı.

Cansu Bektaş, sadece başarılarıyla değil, aynı zamanda kişisel özellikleriyle de dikkat çekiyor. 1 metre 52 santimetre boyunda ve 45 kilogram ağırlığında olan genç sporcu, 19 yaşında ve yay burcudur. Halterci olarak mesleğine devam eden Cansu Bektaş, gelecek için daha nice zaferlere imza atmaya kararlı görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.