Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta?

Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta?
2024 İOKBS yaklaşıyor! Sınav tarihi, süresi ve soru sayısı belli oldu. Peki Milli eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Bursluluk Sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı kaç saat sürüyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yaklaşıyor. Sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden yedi gün öncesinde adayların erişimine sunuldu. Adaylar, belgelerini MEB'in resmi web sitesinden alabilirler. Bu belgeler sayesinde, öğrenciler sınav yerleri hakkında da bilgilendirilmiş oldu. İOKBS'ye katılacak olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, son hazırlıklarını tamamlayarak sınavın detaylarına odaklandı.

2024 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2024 İOKBS, sabah saat 10.00’da başlayacak ve öğlen 12.00'da sona erecek. Öğrenciler, sınav için belirlenen başlangıç saatine göre planlamalarını yapmalıdırlar.

BURSLULUK SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

Sınav süresi, tüm sınıf seviyeleri için 120 dakika olarak belirlendi. Adaylar, bu süre zarfında toplam 100 soruyu yanıtlamaya çalışacaklar. Sınavın içeriği, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerini ölçmeye yöneliktir.

2024 İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 17 Mayıs'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adaylar, bu tarihte sınav sonuçlarına erişebilecekler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.