Bursluluk sınavı 2024! İOKBS Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı MEB

Bursluluk sınavı 2024! İOKBS Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı MEB
İOKBS bursluluk sınavı 2024 soru ve cevap anahtarı kitapçığı MEB tarafından PDF olarak yayınlanacak. 4, 5, 6, 7, 8. ve 9. sınıf öğrencileri heyecanla İOKBS soruları ve cevapları anahtarı, puan hesaplama ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), binlerce öğrencinin burslu eğitim imkanına kavuşması için önemli bir fırsat sunuyor. 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından, öğrencilerin ve velilerin aklında birçok soru işareti oluştu. İOKBS bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? MEB 2024 İOKBS bursluluk sınavı sonuçlar ne zaman açıklanacak? İOKBS bursluluk sınavı Puan hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların cevapları ve İOKBS sınavı MEB bursluluk sınavını kaç puanla kazanır? 2024 bursluluk sınavı başarı puanı kaç? İOKBS kaç puanla burs alınır? hakkında detaylı bilgiler...

İOKBS Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

2024 İOKBS bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet adresi üzerinden yayınlanacak. Geçmiş yıllardaki uygulamaya bakıldığında, sorular ve cevap anahtarlarının sınav tarihinden sonraki 7 gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. Öğrenciler, bu sayede sınav performanslarını değerlendirebilecek ve tahmini puanlarını hesaplayabilecekler.

MEB 2024 İOKBS bursluluk sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını sorguluyor. İşte İOKBS bursluluk sınav soru ve cevapları PDF yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğimize eklenecektir.

İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2024 kılavuzuna göre, İOKBS bursluluk sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilecek. Yaklaşık 26 gün sürecek olan değerlendirme işlemlerinin ardından öğrenciler, sonuçlara meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile erişebilecekler.

İOKBS Bursluluk Sınavı Puan Hesaplama

İOKBS burs puanı: 5, 6, 7,8, 9, 10, ve 11. sınıf bursluluk sınavı başarı puanı kaç? İOKBS bursluluk sınavında puan hesaplaması, 500 tam puan üzerinden gerçekleştiriliyor. Sınavda sorulan her test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirleniyor ve her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevap sayısı bulunuyor. Elde edilen geçerli cevap sayısına göre ham puanlar hesaplanıyor. Daha sonra tüm öğrencilerin ham puanları ve test ortalamaları kullanılarak standart sapma hesaplanıyor. Son olarak, standart puan ve standart sapma kullanılarak, tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalaması 50'ye, standart sapması 10'a getirilerek ağırlıklı standart puanlar hesaplanıyor.

İOKBS Bursluluk Sınavında 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürür mü?

Evet, İOKBS bursluluk sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor. Bu nedenle, öğrencilerin emin olmadıkları soruları boş bırakmaları, puanlarını olumsuz etkilememek adına daha avantajlı olacaktır.

İOKBS Bursluluk Sınavında Hangi Derslerden Soru Soruluyor?

İOKBS bursluluk sınavında, öğrencilerin sınıf seviyelerine göre farklı derslerden sorular yöneltiliyor:

5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile hazırlık sınıfı öğrencileri için: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler

9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için: Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler

İOKBS Bursluluk Sınavında Kaç Soru Soruluyor? Sınav Süresi Ne Kadar?

5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile hazırlık sınıfı öğrencileri için: 80 soru, 100 dakika

9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için: 100 soru, 120 dakika

İOKBS Bursluluk Sınav Sonuç Belgesi Nasıl Alınır?

İOKBS bursluluk sınav sonuç belgesi, öğrenci velisinin talebi üzerine okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda verilecek ve mühür ile imza ile onaylanarak öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı teslim edilecektir.

İOKBS Bursluluk Sınavı Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

İOKBS bursluluk sınavının geçersiz sayılmasına neden olabilecek durumlar şunlardır:

  • Başvuru şartlarını taşımayan öğrencinin sınava girmesi
  • Cevap kağıdının zarar görmüş veya eksik olması
  • Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi
  • Başka bir öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması
  • Öğrencinin yerine başka birinin sınava girmesi
  • Yasaklı elektronik cihazlarla sınav salonuna girilmesi
  • Kopya çekme veya verme
  • Sınav evrakına zarar verme

İOKBS Bursluluk Sınavı ile ilgili tüm detaylara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.