Buldan, Ağrı'da konuştu; “Hiçbir anlaşmazlığın ve küskünlüğün karşılığı hiçbir şekilde kan dökmemektir”

Buldan, Ağrı'da konuştu; “Hiçbir anlaşmazlığın ve küskünlüğün karşılığı hiçbir şekilde kan dökmemektir”
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı’nın Tutak ilçesinde Öztürk Ailesi arasında yaklaşık 3 yıl önce başlayan kan davasının son bulması için düzenlenen barış yemeğine katıldı

Ağrı merkezde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gerçekleşen barışın ardından yaptığı konuşmada kan davalarının, uzun süredir bölgenin kaderi haline geldiğini söyledi.
Mevcut bütün sorunların diyalogla çözülebileceğini ifade eden Buldan: “Bu barış meselesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kan davası bizim coğrafyamızın bir kaderi haline gelmiş. Ancak bu coğrafyanın kaderinde kan davasının artık bitmesi için herkesin bu sorumluluğu üzerine alması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Hiçbir anlaşmazlığın ve küskünlüğün karşılığı hiçbir şekilde kan dökmemektir. Bütün meselelerin çözümünün diyalogtan ve müzakereden geçmesinin dışında hiçbir seçenek ve hiçbir alternatif yoktur. O yüzden bu gün burada gerçekleştirdiğimiz bu barışın bizim bir iç meselemizin dışında büyük barışlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum.” Dedi.
‘Bizimle selamlaşmadan bizimle nasıl helalleşeceksiniz?’
HDP eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise yaptığı konuşmada son dönemde CHP’nin helalleşme söylemine atıfta bulunarak şunları söyledi: “ Burada büyük bir barışı gerçekleştiriyoruz. Bir yüzleşme bir helalleşme süreci yaşıyoruz. Bu yüzleşme, evimizde, helalleşme evimizden, mahallemizden, ilçemizden, ilimize kadar bu barışı örgütleyip Türkiye’nin büyük barışını sağlamak zorundayız. Ama görüyorsunuz kendi iç barışımızı sağlamadan Türkiye’de iç barışı sağlama şansımız yok. Türkiye’de bize karşı nasıl kutuplaşmaların olduğunu nasıl saflaşmaların, nasıl Cumhur ve Millet ittifaklarının oluştuğunu görüyorsunuz. Bize dönüp diyorlar ki helalleşmek. İlk önce bizimle selamlaşın. Bizim elimizi tutun. Bizimle selamlaşmadan bizimle nasıl helalleşeceksiniz? Bir taraftan Millet bir taraftan Cumhur ittifakları. Onun için Kürtler de kendi aralarında küçükte olsa büyük de olsa iç barışını sağlayıp önümüzdeki dönem Türkiye’de süreci belirleyecek Kürt halkı ve sizlersiniz.  Önümüzdeki dönem Türkiye’de barışı büyük barışı sağlayacağız. Kürtler kandan, şiddetten ölümden yoruldular. Artık sulh istiyorlar. Barış istiyorlar. İnsan gibi yaşamak istiyorlar.”
Yapılan konuşmaların ardından program yemek yenmesi ile son buldu.

whatsapp-image-2021-11-25-at-13-00-12-1.jpegwhatsapp-image-2021-11-25-at-13-00-12-2.jpegwhatsapp-image-2021-11-25-at-13-00-12-4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir