Bu hafta borsanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?

Bu hafta borsanın en çok kazandıran hisseleri hangileri?
Borsada bu hafta, yatırımcılar için hareketli bir dönem yaşandı. BIST 100 endeksi, yüzde 0,64'lük bir artışla 9.155 puandan haftayı tamamladı. Ancak, hisse senetleri arasında büyük farklılıklar görüldü. İşte haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri...

Haftanın En Çok Kazandıranları:

  1. Koza Altın İşletmeleri: Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında en çok yükselen yüzde 10,62'lik artışla Koza Altın İşletmeleri dikkat çekti.

  2. Ford Otomotiv: Koza Altın İşletmeleri'ni yüzde 10,12'lik bir artışla Ford Otomotiv izledi.

  3. Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım: Bu hafta yüzde 9,92'lik bir artışla Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım da yatırımcıların ilgisini çekti.

Haftanın En Çok Kaybettirenleri:

  1. Borusan Yatırım ve Pazarlama: Yüzde 12,33'lük bir değer kaybıyla Borusan Yatırım ve Pazarlama, haftanın en çok kaybettiren hisselerinden biri oldu.

  2. Ege Endüstri: Yüzde 12,29'luk bir düşüşle Ege Endüstri, haftanın diğer kaybettirenleri arasında yer aldı.

  3. Borusan Boru Sanayi: Yüzde 11,33'lük bir değer kaybıyla Borusan Boru Sanayi, haftanın en dikkat çeken düşen hisselerinden biriydi.

Haftanın sonunda, Borsa İstanbul'da işlem gören en değerli şirketler arasında Koç Holding, Ford Otomotiv ve Türk Hava Yolları gibi önde gelen isimler bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.