Bitlis'te "Filistin'de çocuk olmak" temalı program düzenlendi

Bitlis'te "Filistin'de çocuk olmak" temalı program düzenlendi
siyonist işgal rejiminin Gazze‘deki katliam ve soykırımı devam ederken, Bitlis İl Müftülüğü tarafından "Filistin'de çocuk olmak" temalı ortaokullar arası şiir, kompozisyon ve resim yarışması yapıldı.

Yapılan yarışmanın ödül töreni Bitlis İl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Program Osman Alataş Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Selma Medeni Aslanlı’nın selamla konuşması ve şiirlerin okunması ile devam eden programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani yaptı.

Filistin’de gelmiş geçmiş en büyük vahşetin yaşandığını altını çizen Geylani, dünyaya yeni gelmiş bir çocuğun altıncı gününde açlıktan şehit düştüğünü söyledi.

İşgal rejiminin hastaneleri bombalandığını belirten Geylani, "İslam âleminin ilk kıblesi, Hazreti Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği, Peygamberlere namaz kıldırdığı o mübarek belde Mescid-i Aksa işgal altındadır. İslam alemi birleşir, kenetleşir, bütünleşirse, inşallah önümüzde hiçbir güç, hiçbir kuvvet kalmaz. Birlik, beraberliğimiz olmadığı müddetçe de biz böyle acılarla, böyle sıkıntılarla, böyle problemlerle karşı karşıya kalacağız. Yeter ki bizim birliğimiz ve beraberliğimiz olsun. Bir buçuk milyar İslam alemi, 57 İslam ülkesi, Birleşmiş Milletler, ondan sonra Avrupa İnsan Hakları Beyanamesi, Avrupa ülkeleri, Birleşmiş Milletleri ama İslam Birleşmiş Milletleri, İslam ülkeleri Birleşmiş Milletleri yok. Bunu planlı ve programlı bir şekilde İslam alemi üzerinde Yahudiler ve İngilizler bunun üzerinde büyük çalışmalar yaparak bizim birliğimizi, beraberliğimizi sağlamamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun en güzel örneği bugün Filistin'dir. Yani bugün Filistin'de yaşanan vahşet belki de dünya kuruldu kurulalı bu zamana kadar vahşetin zirvesindeyiz." dedi.

Dünyaya yeni gelmiş bebeklerin vahşice katledildiğinin altını çizen Geylani, "Çocuklar daha yeni gelmiş dünyaya hiçbir şeyden haberi yok. Altıncı gün açlıktan ölüyor. Hastanelere canlı bombalar girip hastaneyi havaya uçuruyor. Havadan yardım paketi atarak onların bu yardım paketinin altında kalmalarını planlayarak vahşice insanlığı katlediyor. Dolayısıyla biz İslam alemi olarak çok hem de çok acil bir şekilde birleşip kenetleşmemiz lazım." ifadelerini kullandı

Program yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildikten sonra yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.