Bitcoin rekor kırıyor! Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin rekor kırıyor! Bitcoin neden yükseliyor?
Bitcoin fiyatı, 2021 yılından bu yana ilk kez 59 bin doların üzerini gördü ve Ethereum da 3 bin 300 doları aştı.

Yeni işlem gününde, Bitcoin alıcı seyrini sürdürdü ve 59 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin fiyatı, gün içinde 59 bin 415 dolara kadar yükseldi. Bu rakam, Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi. Ethereum ise 3 bin 330 doların üzerinde alıcı buldu.

Kripto piyasasının toplam değeri, 2,18 trilyon dolar olarak kaydedildi. 2 trilyon dolar sınırı en son Nisan 2022'de aşılmıştı.

Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. BTC, aralıksız yükselişine rağmen zirve seviyesinin yaklaşık yüzde 15 gerisinde.

Bitcoin'deki bu yükselişte, teknoloji hisselerinin performansının liderliğinde Nvidia gibi şirketlerin etkisi büyük. Ayrıca, borsada işlem gören yatırım fonlarına (ETF) olan talebin artması da etkili oldu.

Salı günü, Bitcoin ETF'leri toplamda 2 milyar dolarlık işlem gördü. BlackRock'un Bitcoin yatırım fonu ise art arda ikinci günde 1,3 milyar doların üzerinde günlük işlem hacmi kaydetti.

Ayrıca, Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) sürecinin de kripto paraların yukarı yönlü hareketini desteklediği belirtiliyor. Yarılanmanın nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.