Bekar insanlar evlilere göre neden daha mutlu?

Bekar insanlar evlilere göre neden daha mutlu?
Son yıllarda yapılan araştırmalar, evliliğin insanları mutlu ve sağlıklı kıldığına dair yaygın inanışı sorguluyor. Kaliforniya Üniversitesi'nden araştırmacılar, bekarların evlilerden daha mutlu olabileceğini ortaya koyuyor.

Dr. Bella DePaulo liderliğinde yapılan araştırma, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceledi. Sonuçlar, evliliğin uzun vadede refahı artırdığına dair çok az kanıt bulunduğunu gösterdi.

Geleneksel olarak, medya ve bilimsel yayınlarda evliliğin insanların sağlığı ve mutluluğu üzerinde olumlu etkileri olduğu vurgulanıyordu. Ancak bu araştırma, bu genellemelerin gerçekliğini sorguluyor.

Araştırma, evlilik ve bekarlık arasında mutluluk düzeyleri ve fiziksel sağlık üzerindeki etkileri karşılaştırdı. Bekar insanların, genellikle evlilerle benzer mutluluk seviyelerine sahip olduğu ve hatta bazen daha mutlu oldukları belirlendi.

Araştırmacılar, yaşam tarzı ve kişisel tercihlerin mutluluğu etkileyebileceğini de vurguluyorlar. Evlilik dışında, bekar yaşam tarzının da insanları mutlu edebileceği ve refahlarını artırabileceği gözlemleniyor.

Bu bulgular, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olurken, her bireyin mutluluğu için farklı yollar olduğunu da gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.