Başkan Sayan, öğrencilerin çağrısına kayıtsız kalmadı

Başkan Sayan, öğrencilerin çağrısına kayıtsız kalmadı
Ağrı’nın merkeze bağlı Çobanbey Köyü'nde yaşayan ve şebeke çekmediği için uzaktan eğitim sürecinde derslerini takip edemeyen öğrencilerin yardım talepleri karşılık buldu.

Ağrı merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çobanbey Köyü'ne bağlı mezrada yaşayan öğrenciler, koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçildikten sonra, dersleri köyde şebeke olmamasından dolayı takip edemeyince video çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a seslenerek yardım istedi.
Köylerinde şebeke olmadığı için köyün yukarı taraflarında bulunan tepe ve dağlara her gün yaklaşık bir buçuk kilometre yürümek zorunda kalan öğrencilerin yardım taleplerine kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Savcı Sayan, sorunun çözülmesi için gerekli olan tüm bilgileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile GSM operatör yetkililerine bildirerek köydeki şebeke sorununun çözümü için gerekli çalışmaların başlatılmasını sağladı. 
'Savcı Sayan bizlere yardım elini uzattı'
Çevre köylerde telefon şebekesi ve internet kosunuda sıkıntı yaşanmadığını dile getiren öğrencilerden Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Lise 2'nci sınıf öğrencisi Ayşe Havin Gündoğdu, derslerini canlı takip edebilmek için her gün köydeki tepelere tırmanmak zorunda kaldıklarını belirterek: " Biz Çobanbey Köyü'nde oturuyoruz.  Çevremizdeki bütün köylerde şebeke ve telefon çekiyor ama burada çekmiyor. Köyümüzde liseye, üniversiteye ve ilkokula giden öğrenciler var. Biz uzaktan eğitim olduğu için bir türlü derslere katılamıyoruz. Çünkü baz istasyonu, internet ve şebeke olmadığı için sürekli dağlara çıkmak zorundayız. Biz televizyonda ders işlediğimiz zaman oradaki hocalar bize konularımızı anlattığı zaman birçok soru işareti oluşuyor kafamızda. Konuları tam pekiştiremiyorduk. O yüzden bir video çekip Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a gönderelim dedik. Sağolsun Savcı Sayan'da bizlere yardım elini uzattı. Zaten önümüz kış artık bu tepelere çıkamayız, çocuğuz hastalanırız. İnşallah bu sorunumuz çözülür" dedi.
'Bizim tek derdimiz şebekenin bir an önce köyümüze gelmesi'
Köydeki diğer öğrencilerle birlikte hergün canlı dersleri takip edebilmek için tepeleri tırmanan üniversite öğrencisi Ömer Gündoğdu da köylerinde 30'u aşkın öğrencinin olduğunu kaydetti. Sorunlarının çözülmesi için girişimde bulunan Belediye Başkanı Sayan'a teşekkür eden Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim köyümüzde internet çekmiyor. Pandemiden önce taşımalı eğitim sistemi vardı bazılarımız yurtta kalıyordu bazılarımız taşımalı sistemden yararlanıyorduk. Pandemi sürecinden önce bir sıkıntımız yoktu çünkü taşımalı eğitim modeli vardı. Taşımalı sistemle okula giden zaten sorun yaşamıyordu, yurtta kalan ise zaten her türlü ihtiyacını görüyordu. Biraz telefon sıkıntımız oluyordu evi arayamıyorduk. Ailemize özlem duyuyorduk, ailemizden haber alamıyorduk. Aklımız ailemizde kalıyordu. Onlar ne yapar ne eder diye düşündüğümüz için kendimizi derslerimize veremiyorduk. O şekilde biraz sıkıntı oluyordu ama onu gideriyorduk. Pandemi nedeniyle hepimiz evlere kapandık. Şebeke sorunu oldu. Önceden bizi etkilemiyordu pek ama bu süreçte bayağı bizi etkiledi. Dün de bir video çektik, paylaştık. Sağolsun Ağrı Belediye Başkanı'mız Savcı Sayan sesimizi duydu ve bizimle ilgilendi. Yani bizim tek derdimiz bir an önce şebekenin bizim köye gelmesi ve bizim diğer arkadaşlarımızdan geri kalmamamız. Çünkü şu anda karşı köylerde çoğu köyde internet çekiyor telefon çekiyor onların sıkıntısı olmuyor ama biz sıkıntı çekiyoruz. Tek isteğimiz şebekenin gelmesi. Burada 30'dan fazla öğrenci var. O şekilde sorunumuz çözülürse çok iyi olur. Bizim tek temennimiz bir an önce o şebekenin köyümüze gelmesi ve bizim de derslerimizi görmemiz ve faydalanmamız bu şebekeden"
'Bu çocuklar okuyacak, memlekete, millete ve vatana faydalı olacaklar'
Öğrenci velilerinden Figen Gündoğdu ise öğrencilerinin çağrısına karşılık veren Savcı Sayan'a teşekkür ederken, Belediye Başkanı Sayan ise yaptığı açıklamada: "Kendisinden köylerine baz istasyonu kurulması için yardım talebinde bulunan çocuklar için ilgili tüm kurumlara başvuru yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Savcı Sayan, çocukların eğitimi için gerekli olan tüm imkanların sağlanması gerektiğini belirtti. Köye baz istasyonu kurulduktan sonra, online dersleri takip edebilmeleri için çocukların tablet ve bilgisayar ihtiyaçlarının da karışlanacağını ifade eden Başkan Sayan, “Çocuklar video çekip bana gönderdiler. Cumhurbaşkanımızdan ve benden yardım talebinde bulundular. Şebeke olmadıkları için derslerine çalışamadıklarını ve bu nedenle şebekenin çektiği köyün üst tarafındaki tepeye doğru yürümek zorunda kaldıklarını ve büyük bir sıkıntı çektiklerini söylediler ve çözüm istediler. Biz de anında onlara cevap verdik. Hemen bu sorunları Ulaştırma Bakanımıza gönderdik. Ayrıca üç operatöre de gönderdik. Bugün de Ulaştırma Bakanımızın danışmanı aradı. Bu konuyla ilgili çalıştıklarını ve en kısa zamanda çözüm bulacaklarını söylediler. Böyle sorunları öğrenip çözmek bana mutluluk veriyor. Ben o kardeşlerimizin gözlerinden öpüyorum. Her zaman onların yanındayız ve onların emrindeyiz. Onlara kucak dolusu selamlar ve saygılar gönderiyorum. Hepsi pırıl pırıl ve güzel çocuklar. Bu çocuklar okuyacak, memlekete, millete ve vatana faydalı olacaklar. Ama bizim de onlara imkan sunmamız lazım. Biz de başta bakanlarımız olmak üzere gerekli yerlere bildirdik. Bir çok olumlu tepki aldım. Baz istasyonu kurulduğu zaman köye gideceğiz. Oradaki çocuklara tablet ve bilgisayar konusunda yardımcı olacağız. Onların okuması bizim için çok büyük bir nimettir. Çünkü Bizim çocuklarımıza şimdiden eğitmeniz lazım. Aksi taktirde ne kadar büyük acılar çektiğimizi bugünkü terör olaylarından görüyoruz. Bu çocuklar vatana ve milleti hayırlı olacaklardır buna eminim. Yeterki onlara sahip çıkalım, onları imkansız bırakmayalım, başkalarını eline bırakmayalım. Buradaki çocukları heba etmeyelim. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-10-07-at-10.28.30.jpegwhatsapp-image-2020-10-07-at-10.25.34-(5).jpegwhatsapp-image-2020-10-07-at-10.25.34-(8).jpegwhatsapp-image-2020-10-07-at-10.25.34-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.