Banka Hisseleri Neden Düşüyor Son Dakika 2024

Banka Hisseleri Neden Düşüyor Son Dakika 2024
Banka Hisseleri Neden Düşüyor Son Dakika 2024 Bankacılık Hisse Senetleri Neden Değer Kaybediyor? Cevabı ve Çok Daha Fazlası Haberimizde...

Bankacılık Sektöründe Neden Kayıplar Yaşandı?

ABD'li Banka JP Morgan'ın Değerlendirmesi

ABD merkezli JP Morgan'ın bugün yaptığı açıklamada, Akbank (AKBNK), Garanti BBVA (GARAN), İş Bankası (ISCTR) ve Yapı Kredi Bankası'nı (YKBNK) negatif izlemeye aldığını belirtmesiyle bankacılık endeksinde kapanışa doğru kayıplar yaşandı. Bu izleme kararı, bankacılık endeksinin yaklaşık olarak %4'lük bir düşüş yaşamasına neden oldu.

Borsa İstanbul ve Bankacılık Endeksinin Durumu

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günün başında %1,14'lük bir artışla hareket etti, ancak saat 17.29'da %0,53'lük bir düşüşle 7.971 puana geriledi. Aynı dakikalarda bankacılık endeksi ise %3,79'luk bir düşüşle 9.176 puanda seyrediyordu.

JP Morgan'ın Analiz Raporu

JP Morgan analistlerinin bugün yayımladığı raporda, bankacılık sektörünün yılbaşından bu yana %12 prim yaptığı ancak dördüncü çeyrek bilançoları için "temkinli" bir yaklaşım sergiledikleri belirtildi. Kısa vadede çekirdek operasyonel trendin kötüleşebileceği öngörüsü yapıldı ve kur korumalı mevduat dönüşlerinin ilave risk oluşturabileceği vurgulandı.

Banka Hisselerinin Durumu

Saat 17.29 itibarıyla AKBNK hisseleri %5,04'lük bir düşüşle 38,04 lira, GARAN %4,09'luk bir düşüşle 59,85 lira, YKBNK %5,49'luk bir düşüşle 21,02 lira ve ISCTR %4,72'lük bir düşüşle 23,84 lira seviyelerinde işlem görmekteydi.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.