Bakanlık hem kamudan hem de açıktan personel alacak! İşte ayrıntılar...

Bakanlık hem kamudan hem de açıktan personel alacak! İşte ayrıntılar...
Merkezi Finans ve İhale Birimi için istihdam edilecek personel alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Peki açıktan ve kamudan personel alımı için başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Merkezi Finans ve İhale Birimi bünyesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından personel alımı gerçekleştirilecek. Hem açıktan hem de kamudan alınacak personel için başvuru şartları araştırılıyordu. Peki açıktan ve kamudan personel alımı için başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

HAZİNE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

AÇIKTAN PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıktan memur alımı için 657 DMK’daki şartları taşımak, 35 yaşını doldurmamış olmak, YDS’den en az 80 ve üzeri puanı olmak, 1 gruba başvuruda 2022 - 2023 KPSS’den en az 80 ve üzeri puan almak, 2. Grup için 2022 KPSS’den en az 60 ve üzeri puan olmak şartı var.

Ayrıca mezuniyet olarak uzman personel alımında Elektronik Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunu destek personeli alımında ise Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu olmak şartı var.

KAMUDAN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamudan memur alımı için 657 DMK’daki şartları taşımak, genel bütçedeki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde çalışıyor olmak gerekiyor. Ayrıca adayların kurumlarından aylıksız izinli veya geçici görevlendirilebilecek kadroya haiz olması ile güncel YDS’den en az 80 ve üzeri puanı almak şartı var. Mezuniyet olarak uzman personel alımında Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Merkezi Finans ve İhale Birimi için istihdam edilecek personel alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Adaylar başvuru işlemlerini 18 Nisan 2024 tarihi dahil olmak üzere çevrimiçi olarak yapılabilecek. (https://www.cfcu.gov.tr/tr/announcement/66197)

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.