Bakan Yardımcısı Dursun ölmeden önce neler söyledi?

Bakan Yardımcısı Dursun ölmeden önce neler söyledi?
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun,kaza öncesinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde incelemelerde bulunarak doğunun önemini anlattı.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, kaza öncesi son konuşmasını burada yaptı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Dursun, ağustos ayının Anadolu tarihi açısından son derece önemli bir ay olduğunu söyledi. Dursun, “Ağustos ayı zaferlerimizin yoğun yaşandığı bir ay. Bundan kısa bir dönem önce Çanakkale tarih alan başkanlığında 10 Ağustos’ta Anafartalar Zaferi’nin kutlama törenindeydik. Bu törenle başladı, tarihi kutlama ayımız olan Ağustos ayımız. Şu anda Malazgirt’te savaşla ilgili bir programdaydık. Tarihi romanlar tarihi alanların değerlendirilmesi konusunu Malazgirt üzerinde konuştuk. Sonrasında Ahlat’a geldik. Ahlat bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Anadolu tarih ve kültür birliğinin ilk şekillendiği Malazgirt’ten sonra en önemli alanlardan bir tanesidir. Özellikle Anadolu tarih ve kültür birliği çalışmasıyla İstanbul’un önemli okullarındaki gençlerin buraya gelmesini ve bu tarihi alanın onlar tarafından yerinde görülmesini çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde İstanbul’da bakanlık olarak oluşturduğumuz üniversite grubumuz buradaydı. Üniversite hocalarıyla ve akademisyenlerle birlikte Ahlat’ta bir çalışma yaparak, sunum aldılar. Sonra diğer bölgelere devam ettiler. Doğubayazıt yine Ağrı içerisinde bizim çok önem verdiğimiz bir alan. Kars’ta ise Sarıkamış. Yani Çanakkale’de başlayan Anadolu tarih ve kültür birliğinin çalışması Ahlat’ta, Malazgirt’te, Doğubayazıt’ta ve Sarıkamış’ta devam edecek. Yani yeni gençler gelecekler ve biz bu gençleri Türk milli kültürü açısından bu önemli yerleri görmelerini sağlayacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda Türk Tarih Kurumuyla birlikte ortak bir çalışma düzenledi. Bu çalışma milli mücadelenin yüzüncü yılı olduğu için bu yıl Samsun, Amasya, Sivas, Erzurum, Ankara ve İstanbul’u da kapsıyor. Belki ilk defa milli tarihi yerinde görme, inceleme ve eğitimde bunu müzelerle birlikte kullanma başlatılmış oldu. Hem Ayasofya hem de Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapmış biri olarak Ahlat’a her gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Yine alt yapının geliştiğini, korunduğunu ve geleceğe doğru taşıma işlemlerinin yapıldığını görüyorum. İnşallah ilerleyen tarihilerde burası bizim tarihi hafızamızı, tarihi geçmişimizi gençlere taşımada önemli bir mekan olacak diye umuyorum” dedi.

Bakan Yardımcısı Dursun, son olarak Çarho mevki'inde 1071 Ahlat-Malazgirt Zaferi kutlama alanındaki çalışmaları inceledikten sonra Van’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı. Bakan Dursun Erçiş’e yakın bir bölgede geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

bakan1-004.jpgbakan2-003.jpgbakan3-001.jpgbakan4-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.