Bakan Özer’den Ağrı’ya 150 Milyonluk yatırım müjdesi

Bakan Özer’den Ağrı’ya 150 Milyonluk yatırım müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi incelemede bulmak üzere geldiği Ağrı’da, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ağrı’ya mevcut yatırımlara ek olarak 150 Milyonluk bir yatırımın daha yapılacağını açıkladı.

Bakan Özer, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kent genelinde hali hazırda 107 milyon liralık bir yatırım programının devam ettiğini belirterek:”. Bugün Ağrı ilimizde eğitim kalitesinin artırılması ile ilgili ve eğitim kalitesi göstergelerinin iyileştirilmesi ile ilgili neler yapılabileceği hususunda kapsamlı değerlendirme imkânımız oldu. 50 yatak kapasiteli Diyadin Öğretmenevini hızlı bir şekilde yatırım kapsamına alıyoruz. Doğubayazıt ilçesinde 100 öğrenci kapasiteli pansiyonu olan bir 24 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesini de hizmete alacağız. Ağrı’da da bu kapsamda önemli yatırımlar yapacağız. Ağrı ilimizde hem merkez ve hem de ilçelerde ihtiyaç olan 6 ilkokul, 5 ortaokul, 2 anaokulu ve birde özel eğitim anaokulunun yapılması kararını aldık. Bu yatırımlar yaklaşık 150 milyonluk yatırım. Yani şuanda 2021 yılı içerisinde 107 milyonluk yatırımı göz önüne aldığımız zaman yüzde 150'lik artışla inşallah Ağrımız çok daha iyi imkânlarla altyapısı güçlü, ikili eğitimi azalmış, özellikle okul öncesi eğitimde erişim imkânı artmış bir ilimiz olma yolunda hızla ilerliyor. Aynı zamanda mevcut okullarımızın da küçük ve büyük onarımları ile ilgili hem temel eğitimde ve hem de ortaöğretimde yaklaşık 18 milyonluk bir kaynağı da Ağrı ilimize bugün itibari ile inşallah aktaracağız. Belediye başkanımızda okulların tesisleri ile ilgili 20 okulumuzun merkezdeki ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili bir adım atacak. İnşallah il milli eğitim müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu okullarda masa tenisinden, basketbol sahasına kadar çocuklarımızın hem okullarına devam ederken spor yapabilmeleri ile ilgili imkânları artırmak için bir adım attı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Genel olarak değerlendirirsek Ağrı ilimize gerçekten çok ciddi yatırım yaptık, Ağrı'yı birebir takip edeceğiz. Ama bu yatırımlarımız Bakanlık olarak öncelik vermiş olduğumuz alanlar ile örtüşen alanlar. Tüm Türkiye'de inşallah okul öncesine erişim noktasında çok ciddi yatırımlar yapacağız. Biliyorsunuz geçen hafta saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde İstanbul'da 100 tane daha anaokulu yapılması ile ilgili bir başlangıç, start verdik. Aynı şeyi Ağrı ilimizde de yeni anaokulların yapılması ile ilgili yeni yatırımlar yapacağız. İnşallah 81 ilimizde, tüm ilçelerimizde, tüm vatandaşlarımızın sosyoekonomik seviyesinin arka planına bakmaksızın tüm vatandaşlarımızın çocuklarının okul öncesi eğitime kalaylıkla erişebilir olmasını sağlamak için yatırımlarımız devam edecek. Bundan önce açıkladığım gibi tüm sınıf seviyelerinde öğrencilerimizin ihtiyacı olan tüm materyalleri de bakanlık olarak biz karşılayacağız. Her ayın ilk haftası 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün kaynakları kamuoyu ile paylaşacağız. İl müdürlüklerimizde bu kaynakları kısmen bastırıp imkanı olmayan öğrencilere ulaştırmış olacak.” İfadelerini kullandı.

Bakan Özer, yaptığı açıklamanın ardından Ağrı Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerin ardından Ağrı Merkez Seyit Ali Onbaşı Anaokulu ve Alpaslan Ortaokullarında öğrencilerle bir araya geldi. Bir süre anaokulu öğrencileri ile oyunlar oynayan Özer, Ağrı programını sonlandırdı.

whatsapp-image-2021-10-13-at-16-12-25.jpegwhatsapp-image-2021-10-13-at-16-12-25-2.jpegwhatsapp-image-2021-10-13-at-16-12-25-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir