Bakan Göktaş’tan ailelere müjde! 5 bin 330 TL maaş alabilirsiniz

Bakan Göktaş’tan ailelere müjde! 5 bin 330 TL maaş alabilirsiniz
Devlet desteklerinin artan önemiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan sevindirici bir haber geldi. Bakan Göktaş, çocuklu ailelere hitap ederek bakanlığın yeni yıl desteğini açıkladı. İşte detaylar…

Son yıllarda yüksek enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı, ülkemiz ve birçok dünya ülkesi için önemli bir sorun haline geldi, bu durum özellikle ihtiyaç sahiplerini olumsuz etkiledi.

Bu süreçte, günlük hayatı doğrudan etkileyen zamlar, yeni yılda da ardı ardına duyurulurken, devlet destekleri bu dönemde büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Sosyal yardımlar, özellikle ihtiyaç sahiplerini ve toplumun diğer kesimlerini etkileyen günlük zamlar karşısında bir destek sağlamaktadır. Devletin belirlediği kriterlere göre sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, özellikle çocuklarının eğitimleri için yeni bir yardım modeli arayışına girmiş durumda.

BAKAN GÖKTAŞ’TAN MÜJDE GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok farklı başlık altında düzenlediği sosyal yardım modelleri ile milyonlarca ihtiyaç sahibine hem nakdi hem de ayni destekler sunarken son olarak, eğitim desteğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı ödeme tutarlarını paylaştı.

DESTEK ÖDEMELERİ ARTIRILDI

2023 yılı enflasyon verilerine bağlı olarak çocuk desteğinin güncellendiğini belirten Bakan Göktaş, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 TL’den 5 bin 330 TL’ye yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını da 5 bin 705 TL’den 8 bin 895 TL’ye çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.

SED YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen SED yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, e- Devlet sistemi üzerinden başvuru oluşturabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.