AYM'nin Yeni Başkanı Kadir Özkaya'nın Özgeçmişindeki O Detay Duyanları Çıldırttı

AYM'nin Yeni Başkanı Kadir Özkaya'nın Özgeçmişindeki O Detay Duyanları Çıldırttı
AYM'nin Yeni Başkanı Kadir Özkaya'nın Özgeçmişindeki O Detay Duyanları Çıldırttı

Anayasa Mahkemesi'nde bugün gerçekleşen seçimlerle yeni başkan olarak belirlenen Kadir Özkaya, hukuk fakültesi mezunu olmamasıyla gündeme geldi. Özkaya, 15 üyenin 9'unun oyunu alarak Başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak bu durum, deneyimli ismin hukuk alanında akademik geçmişinin olmamasıyla bir tartışma başlattı.

YÜKSEK MAHKEMENİN YENİ BAŞKANI: KADİR ÖZKAYA

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolmasıyla bugün yapılan seçimlerde, Kadir Özkaya salt çoğunluğu sağlayarak Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanı seçildi. Diğer aday Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı.

ÖZKAYA'NIN EĞİTİM VE KARİYERİ

Kadir Özkaya, 1963 yılında Tarsus'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak göreve başladı. 2011 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Özkaya, 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmış ve 2020'de Başkanvekilliği görevine getirilmişti.

TARTIŞMA: HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNU OLMAMASI

Ancak, Kadir Özkaya'nın hukuk fakültesi mezunu olmaması, sosyal medyada ve kamuoyunda bir tartışma başlattı. Bazı ünlü isimler ve hukuk çevrelerinden gelen tepkiler, yeni başkanın hukuki alanda yetkinlik tartışmalarını gündeme getirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.