Ay-Yıldızlı Bayrak, Ağrı’dan Van’a uğurlandı

Ay-Yıldızlı Bayrak, Ağrı’dan Van’a uğurlandı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilen ‘Anadolu Gönül Yolu’ etkinliği kapsamında ay-yıldızlı şanlı Türk Bayrakları Serhat şehri Ağrı’dan Van’a uğurlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nden başlayarak tüm illeri dolaşacak Türk Bayrağı için devir teslim töreni Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
Düzenlenen törene Ağrı Vali Yardımcısı Kerem Türker, Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi Erim, İğdır Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Akkuş, Ağrı İŞKUR Müdürü Gıyas Güven, Ağrı SGK Müdürü Mehmet Nuri Aktaş öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Bayrak devir teslim töreninde konuşan Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi Erim, 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeni ile Ay-Yıldızlı bayrağımızın 81 ilden 81 tarafından Çanakkale Şehitliği’nde buluşturulacağını belirterek: “Geleceğe güvenle bakabilmek, çocuklarımızda, gençlerimizde tarih bilincini yükseltmekle, bağımsızlık, bayrak ve vatan sevgisini artırmakla, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkarak, canları pahasına bizlere emanet ettikleri değerleri yarınlara taşımakla mümkün olabilir.
Bu savaş kendilerini yenilmez zannedenlerin mağlubiyetidir. Bu zafer, canıyla destan yazan bir iman ordusunun hayatını hiçe sayarak kahramanca Türk Komutanlarının bilhassa Mustafa Kemal’in üstün sevk ve idareleri sonucunda elde edilmiş bir zaferdir. Etkinliğin amacı, bu ruhu, aşkı, vatan sevgisini, din muhabbetini, milli tarih ve milli şuurunu aşılamak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.” Dedi.
Daha sonra ‘Anadolu Gönül Yolu’ 81 Genç, 81 Bayrak’ etkinliği kapsamında Iğdır’dan Ay-Yıldızlı bayrağı teslim alarak Ağrı’ya gelen Zehra Nur Ertem, bayrağı Van İline teslim etmek üzere Ömer Çetrez’e teslim etti.
Devir teslim töreni çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

whatsapp-image-2021-03-03-at-13.32.04.jpegwhatsapp-image-2021-03-03-at-13.32.03-(2).jpegwhatsapp-image-2021-03-03-at-13.32.03-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.