(Atatürk'ün kız ve erkek manevi çocukları) Atatürk'ün kaç manevi çocuğu var?

(Atatürk'ün kız ve erkek manevi çocukları) Atatürk'ün kaç manevi çocuğu var?
Atatürk'ün kaç manevi çocuğu var? (Atatürk'ün kız ve erkek manevi çocukları)

Atatürk'ün Manevi Çocukları: Kız ve Erkek Manevi Evlatları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca tek bir evlilik yapmış ve bu evlilik uzun sürmemiştir. Ancak Atatürk'ün pek çok manevi evladı olduğu bilinmektedir. Onun kız ve erkek manevi çocuklarıyla ilgili merak edilen detayları öğrenmeye ne dersiniz?

Atatürk’ün İnsanlığa Beslediği Sevgi ve Çocuklara Olan Şefkati

Atatürk, insanlığa beslediği sevgide, çocuklara olan derin şefkatinin özel bir yeri olduğunu göstermiştir. 1893 yılında henüz 12 yaşındayken babasını kaybeden Atatürk, hayatının geri kalan kısmını "yetim" olarak sürdürmüştür. Bu nedenle çocukları çok sevmiş, özellikle kimsesiz çocuklara sahip çıkmış ve onların eğitimine büyük önem vermiştir.

Atatürk'ün Manevi Çocukları

Atatürk, Cumhuriyet'ten önce İhsan, Ömer, Afife, Abdürrahim ve Zehra (Zühre); Cumhuriyet'ten sonra ise Sabiha, Afet, Rukiye, Nebile, Ülkü ve Sığırtmaç Mustafa olmak üzere birçok manevi evlat edinmiştir. Özellikle bu manevi çocuklarına büyük değer vermiş ve onların eğitimlerine büyük önem göstermiştir. Örneğin, öğretmen Afetinan'ı bilimsel araştırmalara yönlendirmiş ve onu bir bilim kadını olmaya teşvik etmiştir. Sabiha Gökçen'i ise bir savaş pilotu olarak yetiştirerek Türk kadınının cesaretini ve yeteneklerini kanıtlamıştır.

Atatürk'ün Vasiyetnamesi ve Manevi Çocuklarına Düşkünlüğü

Atatürk, vefatından önce düzenlediği vasiyetnamesinde, bütün manevi çocuklarına İş Bankası'ndaki paylarının yıllık gelirinden belirli bir miktar para ödenmesini istemiştir. Bu da onların kendisine duyduğu sevgi ve saygının bir göstergesidir.

Manevi Çocuklarıyla Olan Anıları

Atatürk'ün manevi çocuklarıyla olan anıları da onun insan sevgisini ve çocuklara olan yakınlığını göstermektedir. Özellikle Ülkü, Afetinan, Sabiha Gökçen, Nebile gibi çocuklarının hayatlarındaki etkisi ve onlarla olan ilişkileri, Atatürk'ün insani ve duygusal yönünü ortaya koymaktadır.

Sonuç olarak, Atatürk'ün manevi çocuklarıyla olan ilişkisi ve onlara duyduğu sevgi ve şefkat, onun insanlık sevgisi ve çocuklara olan değer verme anlayışının bir yansımasıdır. Bu manevi çocuklar, Atatürk'ün yaşamı ve düşünceleriyle özdeşleşen önemli figürler olarak Türkiye'nin tarihinde özel bir yer tutmaktadırlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.