ASTOP'tan Rektör Karabulut'a ziyaret

ASTOP'tan Rektör Karabulut'a ziyaret
Ağrı Sivil Toplum Platformu 2020 yılının ilk ziyaretini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine gerçekleştirdi

Ziyarette İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalik Karabulut, Tıp Fakültesinin durumundan, üniversitedeki çalışmalara kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Üniversite Senato Salonunda gerçekleştirilen ziyarete ASTOP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Aydın ile platform icra kurulu üyeleri katıldı.

‘Aydın’dan Rektör Karabulut’a Teşekkür’

Prof. Dr. Karabulut’un üniversite ve kente yaptığı katkıların her kesim tarafından desteklendiğini belirten ASTOP Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, Kültür ve Kongre Merkezindeki merkezi kütüphane, yemekhane, öğrenci yaşam merkezi ve spor tesisleri gibi yapılaşmalarla Ağrı’nın öğrenci şehri olması noktasında yapılanlardan dolayı Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti. AYDIN, Sivil Toplum Kuruluşları ile öğrencilerin taleplerini paylaştı, ASTOP olarak üniversitenin yürüttüğü projelerde paydaş olmak istediklerini söyledi.

‘Üniversitede %92 Doluluk Oranını Yakaladık’

Sivil Toplum Örgütlerinin Ağrı’nın gerçeğini yansıttığını söyleyerek sözlerine başlayan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalik Karabulut, “ STK’lar ile işbirliği iş birliğinin geliştirilmesi gerekiyor. STK’lar ile paneller düzenleyerek Ağrı için neler yapılabiliri konuşmalıyız. Biz bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Dolu taraf ise “Yaşanabilir Ağrı” ya kavuşma çabasıdır. İkinci bir Ağrı yok. Ağrı gelişim için önü açık bir il. Bunun için tüm şartlarımız mevcut. Terörden uzak bir kent olduk. Bu durum bizi ziyadesiyle rahatlatıyor. Üniversitemizde doluluk oranı son iki yılda %92’ye ulaştı. Bu rakamı %96’ya çekebilmek için çalışıyoruz. Bunun için Üniversitemizde yeni alanlar açıyoruz” dedi.

‘Ağrı’da Çocuk Üniversitesi Kurulacak’

Karabulut devamında: “Ağrılı çocuklarımızın geleceklerine yatırım yapabilmek amacı ile bölgemizde bir ilk olacak olan Çocuk Üniversitesini kurmak için gerekli çalışmaları tamamladık. Amacımız Ağrının yetenekli çocuklarını keşfetmek, nitelikli çocuklarımızı değerlendirmek olacak. Bunun yanı sıra Üniversitemizde yerel dinamikleri ilgilendirmesi amacı ile açtığımız Et ve Et Teknolojileri ile Halı ve Kilim ile ilgili Yüksekokullar yeterli ilgi görmedi. Şimdi yeni alanlar için hazırlığımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karabulut ayrıca, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde 5-6 Mart 2020 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’20) Ağrı’nın tanıtımı için ASTOP’un katkı sunması beklediklerini söyledi.

whatsapp-image-2020-01-09-at-11.44.25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.