ASTOP doğalgaz için vergi muafiyeti istedi

ASTOP doğalgaz için vergi muafiyeti istedi
Ağrı Sivil Toplum Platformu, Ağrılıların doğalgaz faturalarına olan tepkilerini değerlendirerek, hükümet yetkilerinden Ağrı’da kullanılan doğalgaz üzerindeki verginin muaf tutulmasını talep etti.

Platformdan yapılan açıklamada;

Covid-19 salgınından bu yana küresel ekonomide meydana gelen gerileme, insanların alım gücünün düşmesinin yarattığı olumsuz tablolara ilaveten, özellikle doğalgaz fiyatlarında artan faturalar, halkımızın haklı bir tepkisini ortaya çıkarmıştır.

Ülke genelinde Doğalgaz kullanımında en fazla ücreti ödeyen il, TUİK istatistiklerine göre en fakir il olan Ağrı’dır. Dahası, Ağrı’ya doğalgaz altyapısını ve erişimini sağlayan ASK-SA isimli firmanın, en yüksek fiyatla hizmet verdiği il yine Ağrı’dır.

İlgili firma, bu fiyatlar üzerinden Doğalgaz anlaşması yapmış, ve bu durum 2027 yılına kadar böyle devam edecektir. Ancak bu durum çözümsüz değildir. Devlet olarak, TÜİK verileri esas alınarak, Ağrı ilinin temel fakirliğinin göz önünde bulundurulması ile ilimizde vergi muafiyeti sağlanmalıdır.

İlimizde doğalgaz tüketiminden alınan vergi oranı düşürülerek, ülkede eşitliğin ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Bu durum rekabet açısından da nahoş bir durum yaratmaktadır. Ağrılıların aynı hizmeti çok daha fazla ücret ödeyerek alması, kabul edilecek bir durum değildir.

İlimize son 19 yılda bir çok yatırım ve hizmeti getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, sonrasında Enerji ve Maliye Bakanlığımızdan ve Bakanlar Kurulunu oluşturan tüm bakanlarımızdan, Ağrı’ya pozitif bir bakış açısı sergileyerek, bu konuyu çözmeleri en önemli talebimizdir.

Lütfen #AgriMagdur etiketi için gerekeni yapın ve Türkiye'nin en soğuk ve en fakir iline Türkiye'nin en pahalı gazının verilmesine son verin. Malatyada 1,5 olan doğalgazın Ağrıya 2,07 tl'den verilmesinin hiç bir açıklaması olmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir