Asker ailelerine devletten 2300 TL'lik destek

Asker ailelerine devletten 2300 TL'lik destek
Toplumun belirli bir kesimine çeşitli faktörler çerçevesinde nakdi ve ayni yardımlar ulaştıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak asker ailelerine seslendi.

Engelli, kronik hasta, yaşlı ve daha pek çok kategori altında sıralanan vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunan kurumların başında gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Doğal gaz ve elektrik faturalarından barınma masraflarına, eğitim giderlerinden sağlık harcamalarına kadar pek çok alanda tüketicilere yardım elini uzatan bakanlık, son olarak asker ailelerini yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Çeşitli kriterler bakımından değerlendirildiklerinde dezavantajlı gruplarda yer alan vatandaşlar için yardım modelleri düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda vatani görevlerini yerine getirmek üzere askerlik yapan kişilerin ihtiyaç sahibi ailelerini de yalnız bırakmayacağını bildirdi. Bu kapsamda askerlerin anne-baba, eş ve çocuklarına düzenli olarak finansman desteği sağlandığını belirten bakanlık, söz konusu yardım modellerine dair ayrıntıları paylaştı.

ASKER AİLELERİNE NAKDİ DESTEK PROGRAMI ŞUBAT 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, vatani görevlerini yerine getiren askerlerin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen ailelerine düzenli olarak nakdi destek sağlanmaktadır. Bu yardımdan asker evli ise eşi, bekar ise de anne veya babası yararlanabilmektedir. Yardım modeli kapsamında ilgili hak sahibinin hesabına 2 ayda bir olacak şekilde 1.600 TL yatırılmaktadır.

ASKER ÇOCUKLARINA NAKDİ DESTEK PROGRAMI ŞUBAT 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada, vatani görevlerini yerine getiren askerlerin çocuklarına da düzenli olarak ödeme yapıldığı bilgisine yer verilmiştir. Bu kapsamda sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen asker çocuklarına 2 ayda bir olacak şekilde 700 TL’lik ödeme yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.