AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavları, 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Sınavlara katılan öğrenciler, sınavların üzerinden günler geçmesiyle birlikte sonuçları merakla beklemeye başladı.

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, AÖL 2. dönem sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler, sonuçları öğrenmek için heyecanla bekleyişlerini sürdürüyor.

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, AÖL web sitesi üzerinden giriş yaparak sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. Açık Öğretim Lisesi için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca, Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri ise https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx adresinden sonuçları öğrenebilirler.

AÖL sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, 100 tam puan üzerinden yapılacak. Doğru cevap sayısı ile soru sayısının oranı kullanılarak puan hesaplanacak. Yanlış cevaplar puanlama işlemine dahil edilmeyecek ve puan en yakın tam sayıya yuvarlanacak.

Sınav sonuçlarının belirlenmesinde, Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptal edilen sorular dikkate alınmayacak ve geçerli soruların puan değeri yeniden belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.