“Antonio Guterres’i yeniden BM Genel Sekreteri olarak atanmasından ötürü tebrik ederiz”

“Antonio Guterres’i yeniden BM Genel Sekreteri olarak atanmasından ötürü tebrik ederiz”
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in görevine beş yıllık ikinci bir dönem için yeniden atanması...

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in görevine beş yıllık ikinci bir dönem için yeniden atanması üzerine, "Guterres'i yeniden BM Genel Sekreteri olarak atanmasından ötürü tebrik ederiz" ifadelerine yer verildi.

Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından, görev süresi 31 Aralık'ta sona erecek BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bu göreve beş yıllık ikinci bir dönem için yeniden atanmasına ilişkin kararı bugün kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Guterres'i yeniden BM Genel Sekreteri olarak atanmasından ötürü tebrik ederiz. BM Genel Sekreteri Guterres'in mevcut görevi süresinde ülkemizle tesis ettiği yakın ve dostane ilişkilerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inancımız tamdır" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'nin BM Şartı'nın amaç ve ilkelerine ulaşılması hedefi doğrultusunda BM Genel Sekreteri'ne ve BM'nin çalışmalarına verdiği katkıyı güçlendirerek sürdüreceği belirtilen açıklamada, "Guterres'in yeniden atama kararının alındığı Genel Kurul oturumu dahil olmak üzere, atama sürecinin tamamının 75. Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır'ın öncülüğünde icra edilmiş olması ülkemiz açısından ayrı bir gurur kaynağıdır" denildi.

(Mustafa Cenik/İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir