Altın neden düştü? Son dakika altın neden düşüyor? 2024

Altın neden düştü? Son dakika altın neden düşüyor? 2024
Altın fiyatları enflasyon verisi sonrası dalgalandı | 13 Şubat 2024 güncel altın kuru fiyatları

ABD enflasyon rakamlarının ardından altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Güncel altın kuru fiyatları, enflasyon verisi sonrasında yaşanan değişimleri yatırımcılara sunuyor.

ENFLASYON RAKAMLARI BEKLENTİLERİ AŞTI

ABD'de ocak ayı enflasyonu, beklentilerin üzerinde açıklandı. Aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,1 artışla enflasyon rakamları yatırımcıları şaşırttı. Tahminler, TÜFE'nin ocak ayında yüzde 2,9'a gerileyeceğini öngörüyordu.

ONS ALTIN FİYATLARINDAKİ DALGALANMA

Güne 2 bin dolar civarında başlayan ons altın, enflasyon verisi öncesinde 2.030 dolara kadar yükseldi. Ancak enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ons altın, 2.015 dolara kadar geriledi.

GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Gram altının fiyatı, 1.991 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın ise 3.282 liradan işlem görüyor. Bu fiyatlar, enflasyon verisinin altın piyasasına etkisini yansıtıyor.

ABD EKONOMİSİNDEKİ DİRENÇ VE FAİZ BEKLENTİLERİ

Güçlenen istihdam piyasası ve açıklanan güçlü veriler, ABD ekonomisinin dirençli olduğunu gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların erken ve büyük faiz indirimi beklentilerini düşürmesine neden oluyor. Piyasalar, Fed'in mart ayında faiz indirimi olasılığını yüzde 13 olarak fiyatlıyor, ki bu oran geçen ay yüzde 77 seviyesindeydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.