Akdamar Adası'na Turist Akını

Akdamar Adası'na Turist Akını
Gevaş’ta bulunan Akdamar Adası, Ramazan Bayramı tatilinde adeta ziyaretçi akınına uğradı. İlk iki günü yağışlı olmasına rağmen adayı 9 günlük bayram tatilinde 7 bin 500 kişi ziyaret etti.

Özellikle İranlılar başta olmak üzere, birçok turist eşsiz güzellikleriyle büyüleyen Akdamar Adası’nı gezdi. Akdamar Adası, her dönem olduğu gibi yine en çok ziyaret edilen yerler arasında yer aldı. Adanın eşsiz manzarası ve tarihi dokusu, yerli ve yabancı turistleri kendine çekmeye devam etti. Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek Akdamar Adası'nı ziyaret ettiklerini belirten yerli ve yabancı turistler, adanın mutlaka görülmesi gereken ender yerlerden biri olduğunu vurguladılar. Adada yaşanan tarihi ve kültürel atmosferin etkileyici olduğunu ifade eden ziyaretçiler, Van'ın zengin mirasıyla gurur duyduklarını dile getirdiler.

ADAYI 9 GÜNDE 7 BİN 500 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Gevaş’ta bulunan Akdamar Adası, ilkbaharın gelmesiyle birlikte adeta görsel şölen sunmaya başladı. İlkbaharda açan badem ağaçlarıyla birlikte oluşan güzel manzara, Ramazan Bayramı’nda ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Akdamar Adası, ilkbaharda açan badem ağaçlarıyla güzel manzaralar oluştururken, Ramazan Bayramı’nda en fazla turist ağırlayan ören yeri oldu. Adayı 9 günlük bayram tatilinde 7 bin 500 kişi ziyaret etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.