AK Parti’de Ağrı adayını Cumhur İttifakı Belirleyecek!

AK Parti’de Ağrı adayını Cumhur İttifakı Belirleyecek!
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi aday belirleme süreci devam ederken, içinde Ağrı’nın da olduğu bazı illerde adayın Cumhur İttifakı kararı ile belirlenmesi yönünde görüş oluştuğu öğrenildi.

Cumhur İttifakında hangi illerde ortak hangi illerde partilerin kendi adayını çıkaracağı yönünde kararlar kesinleşmeye başlıyor.

Yenişafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre; Yapılan çalışmalarda 30 büyükşehrin yanına 29 il belediyesi konusunda uzlaşmaya varıldığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre CHP'nin elinde bulunan Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kırşehir ve Sinop'ta da iki parti ortak adayla girecek. Bu illerde hangi partinin oy potansiyeli yüksekse o partinin adayı desteklenecek. Hedefin Cumhur İttifakı'nın belediye sayısının artırılması olduğu belirtildi.

LİDERLER NOKTA KOYACAK

Çalışmaya önümüzdeki hafta yapılması planlanan Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin ardından son noktanın konulması bekleniyor. Liderlerin onayının ardından çalışma tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacak. Cumhur İttifakı heyeti 26 Ekim'de başlayan süreçte 13 toplantı yaptı. 2019'da yapılan ittifakta AK Parti ve MHP 30 büyükşehir ve liderlerin memleketi Rize ve Osmaniye'de ittifak yapmıştı. 31 Mart 2024 seçimleri için yapılan çalışmada ise ittifakın kapsamı genişledi.

DOĞU'DA AK PARTİ

İki parti arasında yapılan çalışmaya göre ortak aday çıkarılacak 29 ilde Kastamonu, Bartın, Karabük, Kütahya, Kars, Iğdır Karaman, Bayburt'ta MHP adaylarının desteklenmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize, MHP lideri Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de iki parti birbirine jest yaparak aday çıkarmayacak. Doğu ve Güneydoğu'da ise Ağrı, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari, Siirt ve Batman'da da ortak aday çıkararak AK Parti'nin adayının desteklenmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.