AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı belli oldu gibi

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı belli oldu gibi
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi AK Parti’de aday belirleme çalışmalarında sona gelindi ve Ağrı Belediye Başkan Adayı büyük ölçüde netleşti.

Ağrı’da uzun süredir merakla beklenen AK Parti Adayı kulislerde netleşti ancak resmi açıklama 15 Ocak Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylıkları kesinleşen aralarında İstanbul’un da olduğu birçok il belirlenmişti. Kalan Belediye Başkan Adayları için açıklama takvimi olarak 15 Ocak 2024 günü belirlenmişti. Adayın açıklanmasına kısa bir süre kala kulislerde iddialar yüksek sesle seslendirilmeye başlandı. Resmi olmayan bilgilere göre AK Parti’nin Ağrı Belediye Başkan Adayı önceki dönem İl Başkanı ve Milletvekili Adayı olan Abbas Aydın oldu.

Aydın’ın adaylığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurması bekleniyor.

net.jpg

Abbas Aydın Kimdir ?

Abbas Aydın, 1975 Hamur doğumlu olup ilk , orta ve lise öğrenimini ağrı merkezde tamamladı.1997 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Ağrı merkezde Ağrı Barosu'na kayıtlı. Serbest avukatlık mesleğini icra etmekte. Siyasete 2001 yılında AKP kurucu il teşkilatında kurucu il başkan yardımcısı olarak başladı.2001-2002-2003 yıllarında kurucu il yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcısı ekonomi işler başkanlığına baktı, 2004 - 2005 yılında il teşkilatında görev yaptı.

2005 yılında il başkanlığına aday oldu 2005 - 2007 yılları arasında il başkan yardımcısı olarak siyasi ve hukuki işler başkanlığına baktı. Mayıs - Haziran 2007 yılında 2 ay vekaleten il başkanlığına baktı.2007 - 2008 - 2009 yıllarında il başkan yardımcısı olarak siyasi ve hukuki işler başkanlığına baktı. Ağrı AKP İl Başkanlığı görevini yaptı.

2023 Genel Seçimlerinde AK Parti Ağrı 2. Sıra Milletvekili adayı olan Abbas Aydın seçilemeyince AK Parti Merkez Disiplin Kurulunda yer almıştı.

Abbas Aydın 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Ağrı Belediye Başkan Adayı oldu.

abbas3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum