AK Parti 21 İli Kaybetti

AK Parti 21 İli Kaybetti
Son yerel seçimlerde AK Parti, 21 il ve ilçe başka partilere geçerek önemli bir kayıp yaşadı.

Son yerel seçimlerde AK Parti, 21 il ve ilçe başka partilere geçerek önemli bir kayıp yaşadı. 2019'da AK Parti'nin kazandığı Bursa, Balıkesir, Afyon, Uşak, Manisa, Denizli, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Amasya, Giresun, Adıyaman, Kilis, Bilecik, Kırıkkale gibi iller CHP'nin kazanmasıyla dikkat çekti. Şanlıurfa ve Yozgat ise Yeniden Refah Partisi'ne geçerken Ağrı ve Muş DEM Parti, Nevşehir ise İYİ Parti tarafından kazanıldı.

Ülke genelindeki değişen iller arasında ise 2019'da HDP'nin aldığı Kars Belediye Başkanlığı, Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Ötüken Senger tarafından kazanıldı. Tunceli'de ise 2019'da TKP'nin kazandığı belediye başkanlığı bu seçimde DEM Parti'ye geçti.

İstanbul ilçelerinde de değişim yaşandı. 2019'da AK Parti'nin kazandığı ilçe belediyelerinden Beyoğlu, Eyüpsultan, Silivri, Çekmeköy, Çatalca, Şile, Tuzla, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Üsküdar CHP'ye geçti.

Ankara'da ise 12 ilçe CHP'ye geçti. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Ayaş, Beypazarı, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Mamak, Nallıhan, Şereflikoçhisar ilçeleri ve MHP'nin kazandığı Etimesgut, Gölbaşı, Polatlı bu seçimde CHP'ye geçti. CHP'nin Etimesgut Adayı tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu da Belediye Başkanlığına seçildi.

İzmir'de de değişimler yaşandı. 2019'da AK Parti'nin kazandığı Kiraz, Tire, Bayındır, Bergama ve Kınık ilçelerini CHP kazandı. CHP'nin kazandığı Menemen ise AK Parti tarafından alındı. Ayrıca Aydın'ın Nazilli ilçesi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi AK Parti'den CHP'ye geçerken Antalya'nın Alanya ilçesi de MHP'den CHP'ye geçti. Hatay'ın Samandağ ilçesiyse Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından kazanıldı.

Bu değişimler, yerel seçimlerde AK Parti'nin bazı bölgelerde kayıplar yaşadığını ve diğer partilerin güç kazandığını göstermektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.