AHBAP Haluk Levent-Deniz Akkaya mahkemesi ne oldu?

AHBAP Haluk Levent-Deniz Akkaya mahkemesi ne oldu?
Sanat camiasında gündemi sarsan bir gelişme yaşandı. Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında yapılan iddialar nedeniyle eski manken Deniz Akkaya'ya karşı hukuki süreç başlattı. AHBAP Haluk Levent-Deniz Akkaya mahkemesi ne oldu?

Sanat camiasında gündemi sarsan bir gelişme yaşandı. Sanatçı Haluk Levent, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında yapılan iddialar nedeniyle eski manken Deniz Akkaya'ya karşı hukuki süreç başlattı. AHBAP Haluk Levent-Deniz Akkaya mahkemesi ne oldu? İşte detaylar…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Haluk Levent'in Deniz Akkaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı asılsız iddialar nedeniyle şikayetçi olduğu belirtildi. İddianamede, Deniz Akkaya'nın yaptığı paylaşımların Haluk Levent'in itibarını zedelediği ve toplumda güvensizlik ortamı oluşturduğu vurgulandı.

Dosya, Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı. İddianamede Deniz Akkaya'nın Levent'e yönelik yaptığı paylaşımların onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği belirtilerek, hapis cezası talep edildi. Deniz Akkaya'nın 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Deniz Akkaya'nın, Haluk Levent'in AHBAP Derneği'ne yapılan bağışlarla ilgili iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalarda ise amacının halkı bilgilendirmek olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Ancak Levent'in bu iddialara ilişkin olarak başlatılan hukuki süreç devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak olan yargılama süreci, sanat camiasında büyük yankı uyandırdı. Hem Haluk Levent'in itibarını koruma çabası hem de Deniz Akkaya'nın savunma süreci, yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.