Ağrı’ya 3 bin göçmenin yasadışı girişi engellendi

Ağrı’ya 3 bin göçmenin yasadışı girişi engellendi
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı’nın sınır ili olması nedeniyle özellikle Afganistan uyruklu yasa dışı göçmen girişi ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin faaliyetlerine dikkat çekerek, düzensiz göç ve kaçakçılıkla mücadele ettiklerini söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı’nın sınır ili olması nedeniyle özellikle Afganistan uyruklu yasa dışı göçmen girişi ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin faaliyetlerine dikkat çekerek, düzensiz göç ve kaçakçılıkla mücadelede hassasiyetle çalıştıklarını belirtti.

Açıklamalarda bulunan Vali Koç, sınırın korunması ve kaçakçılığın önlenmesi için önemli tedbirler alındığını söyledi. 87 kilometrelik İran sınırında güvenlik duvarı, aydınlatma, kamera ve algılayıcılar, optik kuleler, termal kameralar, şahin gözler ve zırhlı gözetleme araçları gibi fiziki tedbirlerin Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müştereken alındığını ifade eden Vali Koç, sınırdaki güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla her santimetrelik alanın korunduğunu vurguladı.

sinir.jpg

Düzensiz Göç ve Kaçakçılıkla Mücadelede Son Durum

Vali Koç'un verdiği bilgilere göre, 2024 yılının ilk iki ayında düzensiz göçmen kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen 44 operasyonda 64 organizatör gözaltına alındı. Bu operasyonlardan 29'u tutuklanırken, 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, son iki ayda 3.000 düzensiz göçmenin sınırlardan girişi engellenirken, 995 düzensiz göçmenin ise yakalandığı belirtildi.

Kaynak:DEMET DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.