Ağrı'nın Trafiği Felç!

Ağrı'nın Trafiği Felç!
Ağrı’nın önemli sorunlarından birisi olan trafik sorunu baş ağrıtmaya devam ediyor.Kaynak: Ağrı'nın Trafiği Felç! Cadde ve Sokaklar Yetmiyor

Ağrı’nın önemli sorunlarından birisi olan trafik sorunu baş ağrıtmaya devam ediyor. Alternatif yolları olmayışı, yolların araçlara yetersiz kalışı, çevre yollarının olmayışı sonucu tüm araçların merkeze yoğunlaşması,Ağrı trafiğini felç etmiş durumda.

Nüfusu 550 bine çoktan aşan ciddi sıkıntılar yaşandığı kentte çevre yolu, imar ile birlikte bir cadde ve sokaklar da önemli bir problem olarak yöneticilerin önünde duruyor. En son Temmuz 2016 araştırmasında taşıt sayısı 31 bin 697 iken bu yıl 2017 temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Motorlu Kara Taşıtları istatistiklere göre, Ağrı’da Temmuz ayı sonu itibarıyla kayıtlı araç sayısı 33 bin 139 olarak gerçekleşti. açıklanan kentte mevcut araçlar halihazırdaki dar ve yetersiz yollarda hareketsiz kalırken Ağrı şu sıralar trafikte devasa sorunlar baş gösteriyor.

Yapısal anlamda da kabuğunu kıramayan ve belli başlı caddeler dışında alternatif caddelerin oluşturulmadığı Ağrı’da yolların yetersiz kalması, ağır vasıtaların şehir içindeki düzensizliği ve yeni toplu taşıma araçları ile birlikte trafik her geçen gün daha büyük bir problem haline geliyor. Trafiğin ilerlemediği kentte trafik çilesi önü alınmaz bir hal alırken vatandaş bu düzensizliğin bir son bulması gerektiğini belirtiyor.
Şehir merkezindeki ağır vasıtalarla birlikte şu sıralar gelişigüzel parklar ve yetersiz yollar en büyük sorun olarak dururken vatandaş bu düzen konusunda belediye ve emniyetin inisiyatif alması gerektiğini vurguluyor. Trafiğin ilerlemez olduğu kentte çözüm olarak ise ağır araçların şehre giriş saatlerinin uygulanması, çevre yolunun tamamlanması, park sisteminin düzene konulması gibi konular öne çıkıyor.

TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI 33 BİNİ AŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Motorlu Kara Taşıtları istatistiklere göre, Ağrı’da Temmuz ayı sonu itibarıyla kayıtlı araç sayısı 33 bin 139 olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Müdürlüğü tarafından Temmuz ayı sonu itibariyle Motorlu Kara Taşıtları verilerine göre, Ağrı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 33 bin 139 olurken bu ili sırasıyla, Kars 44 bin 946, Iğdır 27 bin 270 ve Ardahan ili 18 bin 992 trafiğe kayıtlı araç sayısı ile takip etti.
Temmuz ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 21 milyon 763 bin 103 adet taşıtın %53,9’unu otomobil, %16,4’ünü kamyonet, %14,1’ini motosiklet, %8,3’ünü traktör, %3,8’ini kamyon, %2,2’sini minibüs, %1’ini otobüs, %0,3’ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan toplam 128 bin 88 taşıt içinde otomobil %58,7 ile ilk sırada yer aldı. Bunu sırasıyla %17,7 ile motosiklet, %15,9 ile kamyonet, %4,2 ile traktör takip etti. Taşıtların %3,5’ini ise minibüs, otobüs, kamyon ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
‘Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %34 arttı’
Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %34 arttı. Bu artış otomobilde %28,6, minibüste %40,7, otobüste %92,1, kamyonette %71,7, kamyonda %39,7, motosiklette %37,6, özel amaçlı taşıtlarda %3,4 olarak gerçekleşti. Traktörde ise %5,9 azalış oldu.
‘Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre %41,1 arttı’
Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında %41,1 artış gerçekleşti. Bu artış otomobilde %37,6, minibüste %51,9, otobüste %78,6, kamyonette %38,1, kamyonda %14, motosiklette %63,9, traktörde %33,3 olarak gerçekleşti. Özel amaçlı taşıtlarda ise %22,2 azalış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.