Ağrı'nın şampiyon kızları 2.lig için hazırlıklarını sürdürüyor

Ağrı'nın şampiyon kızları 2.lig için hazırlıklarını sürdürüyor
Çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önüne geçmek ve bu kapsamda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2016 yılında Ağrı Valiliği öncülüğünde kurulan Kadın Futbol Takımı başarısıyla adından söz ettiriyor.

Ağrı'da 6 yıl önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kentte çocuk gelinlerin önüne geçmek amacıyla, “Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin" sloganıyla kurulan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, mücadele verdiği TFF 3’üncü Lig N Grubu'nda namağlup şampiyon oldu. 19- 22 Mayıs tarihleri arasında ikinci lige yükselme maçlarına katılacak olan Ağrı'nın kızları, 19 Mayıs'ta Rize Yeşilçay Spor ile karşılaşacak. Antrenmanlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Hacer Tarılı (21), "Futbolu çok sevdik. Grupta rakiplerimize hiç yenilmeden şampiyon olduk. Hedefimiz ikinci lige yükselmek. plaf-off maçlarına sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz" dedi.

İKİ ZORLU MAÇ BEKLİYOR

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçmek ve bu kapsamda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2016 yılında Ağrı Valiliği öncülüğünde kurulan Kadın Futbol Takımı başarısıyla adından söz ettiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında kurulan ve yaşları 14 ila 21 arasında değişen sporcu kızlar, Ağrı’nın ilk kadın futbol takımı olma özelliğini de  taşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen resmi liglerde mücadele veren Ağrı Kadın Futbol Takımı, 3'ncü Lig N Grubunda namağlup şampiyon oldu. Şampiyon takımın kızları, 2'nci Lig'e yükselme maçlarında 19 Mayıs'ta Rize Yeşilçay Spor ile 22 Mayıs'ta ise Panayır Spor - Bornova Hitap Spor karşılaşmasının galibi ile karşılaşacak. 

İKİNCİ LİGE ÇIKACAKLARINA İNANIYORLAR

Ağrı Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu sahasında hazırlıklarını sürdüren takımı ziyaret etti. Erim, “2015 yılında erken yaşta evlilik oranlarında Türkiye’de birinci olan ilimizde bu durumun önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında takımımız kurulmuştur. Bu proje çerçevesinde kız çocuklarımız, erkek sporu olarak algılanan futbola başladı. Bunun sonunda da güzel bir futbol takımı ortaya çıktı. İki sezon boyunca ilimizi üçüncü ligde temsil ediyorlar. Takımımız iki sene üst üste bu sene namağlup şampiyon oldu. Daha önce oynadığımız play-off mücadelelerinde İkinci Lige çıkamadık. Ancak bu sefer ki Play-Of maçlarını kazanıp hak ettiğimiz yer olan ikinci lige çıkacağımıza inanıyoruz. Bunun yanında ilimizde erken yaşta evlilik oranı yüzde 17’den yüzde 9’luk çıtaya kadar düştü. Bu durumu hem yasal tedbirlerle hem de bu tarz proje ve etkinliklerle en aza indirme noktasında gayret gösteriyoruz. Aynı zamanda bütün imkânlarımızla da takımımıza desteğimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

KAPTAN DESTEK İSTEDİ

Takımlarının, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerine karşı kurulduğunu hatırlatan takım kaptanı 21 yaşındaki Hacer Tarılığ 5 yıldır futbol oynadığını belirterek 2'nci Lİge çıkma yolunda ellerinden gelen bütün çabayı sarf edeceklerini söyledi. Takımlarına destek isteyen Tarılığ, "Bizler kız çocuklarının erken yaşta evlenmemeleri amacıyla oynuyoruz. Bizler kız çocuklarının belli bir yaşa geldikten sonra kendi kararlarını kendilerinin almasını istiyoruz. Takımımız oynadığı 10 maçın tamamını kazanarak şampiyon oldu. Önümüzdeki hafta ikinci lige çıkmak için play-off maçına çıkacağız. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Düzenli bir şekilde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Ben futbola başladığımda her kes kızlar futbol oynar mı? Diye düşünüyordu. Ama şu anda her kesin bakış açısı değişti. Başarı geldikçe ön yargı değişti. Geçen sene takımımız hep başka futbolculardan oluşuyordu. O arkadaşlarımızın çoğu başka takımda mücadele ediyor. Bizler bu yıl yeni baştan bir takım kurarak yeni arkadaşları futbola kazandırdık. Arkadaşlarımızın hepsi Ağrılı. Aramızda köyden gelenlerde var yurtlarda kalanlarda. Futbola ilgi duyduğum için başladım. Ailemde zamanla bana destek oldu. Şu an hedefimiz ikinci lige çıkmak ve bireysel olarak da ilerde milli takıma seçilmek. Buradan ailelerden kız çocuklarının önünü açmalarını istiyorum. Spor hiçbir zaman engel değildir. Tam tersine başarıya giden yoldur. Genel olarak ülkemizin iş insanlarından bizlere destek olmalarını istiyoruz. Çünkü bizler namağlup şampiyon olduk" dedi

‘FUTBOLU HER KESE ANLATMAK İSTİYORUM’

Spor lisesi öğrencisi ve takımın forvet oyuncularından Ayça Taşdemir'de (17) en büyük hedefinin milli takıma seçilmek olduğunu belirtti. Bir diğer oyuncu Melek Tanrıverdi ise “Ağrı Spor Lisesinde okuyorum. 9'ncu sınıftan beri futbol oynuyorum. Futbolu çok seviyorum. Zaten ilk amacım spor lisesini kazanmaktı. Buraya gelince de kadın futbol takımına geldim. Ailem bana destek oldu. Ben futbolu her kese anlatmak istiyorum. Hiçbir zaman kimse ben yapamam, başaramam diye düşünmesin. İnsan istedi mi her şeyi başarabilir. Şu anda hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. Herkesin bize destek olmasını istiyoruz. Hedeflerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2. Lige çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

whatsapp-image-2022-05-13-at-10-12-40-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-13-at-10-12-41-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-13-at-10-12-42.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir