Ağrı'nın O İlçesi de Var! Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Ortaya Çıktı!

Ağrı'nın O İlçesi de Var! Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Ortaya Çıktı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ile yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi.

Bu çalışmada ilçelerin ulaşım, eğitim, sağlık ve altyapı durumları titizlikle incelendi ve belirli bir puanlama usulüne göre değerlendirildi. Türkiye genelindeki tüm ilçeler bu değerlendirmede yer aldı ve en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. İşte bu ilçeler ve detayları:

Yapılan araştırmada, ilçelerin ulaşım, sağlık, eğitim ve altyapı durumları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Araştırma sonuçlarına göre, söz konusu en az gelişmiş ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olduğu görüldü.

Bu araştırmanın amacı, Türkiye genelinde ulaşım, altyapı, eğitim ve sağlık imkanlarının belirli bir standarta ulaşmasını sağlamaktır. İşte Türkiye'nin en az gelişmiş ilçeleri:

  1. Harran (Şanlıurfa)
  2. Pervari (Siirt)
  3. Gerger (Adıyaman)
  4. Hazro (Diyarbakır)
  5. Tekman (Erzurum)
  6. Şirvan (Siirt)
  7. Hamur (Ağrı)
  8. Karayazı (Erzurum)
  9. Hani (Diyarbakır)
  10. Akçakale (Şanlıurfa)

Araştırma sonuçlarına göre, söz konusu ilçelerdeki eksikliklerin giderilmesi için bölge kalkınma ajanslarıyla işbirliği yapılarak dezavantajlı durumların çözümü için çalışmalar yapılacaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum