Ağrı'nın gözü tren yolunda

Ağrı'nın gözü tren yolunda
Geçmiş yıllarda tren hattı bulunan ancak zamanla kaderine terkedilen Ağrı’da vatandaşların gözü tren yolunda.

Geçmiş yıllarda tren hattı bulunan ancak zamanla kaderine terkedilen Ağrı’da vatandaşların gözü tren yolunda.

Erzurum yolunda Horasan’a kadar gelen oradan Kars’a geçen Doğu treni bu sayede bölgenin kalkınmasında büyük etken olmuştu.

Bir benze proje haberi Ağrı’nın bir diğer komşusu Bitlis’ten geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) Müdürlüğü, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu.

tren1.jpg

Sağından, solundan üstünden altından tren hattı geçen Ağrı’nın mesafe kısa olmasına rağmen tren hattı bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle yük taşımacılığında tren hatlarının çok daha uyguna malzemeleri getirdiğine dikkat çeken vatandaşlar “Ağrı dışında çevre illerimizde tren hattı geçiyor. Ülkemizin Orta Asya’ya açılan kapısı olan Ağrı’ya tren neden gelmiyor. Kars’ın ardından Şimdi de Tatvan’da doğu gezileri başladı. Ağrı’dan nüfus olarak çok daha küçük olan yerlerden tren geçiyor. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru gibi birçok tarihi ve kültürel yapısı olan ilimizin neyi eksik” ifadelerini kullandılar.

tren3.jpg

Kaynak:ERDAL UÇAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum