Ağrı'nın Eşsiz Doğal Mirası: Murat Kanyonu

Ağrı'nın Eşsiz Doğal Mirası: Murat Kanyonu
Ağrı’da baharın gelişi ile birlikte renk cümbüşüne dönen Murat Kanyonu yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

Ağrı’da baharın gelişi ile birlikte renk cümbüşüne dönen Murat Kanyonu yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

Ağrı’da zorlu geçen 6 aylık kış mevsiminin ardından baharın gelişi ile birlikte güzel görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Murat Nehri'nin kaynağından Taşlıçay ilçesine kadar uzanan Murat Kanyonu, yüksekliği yer yer 60 metreye ulaşan görüntüsüyle hem doğa tutkunlarını hem de piknik yapmak isteyenleri bekliyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan turizmci Salih Kara, Murat Kanyonu’nun sadece manzarasıyla değil aynı zamanda tabiatı ve çeşitliliği ile de dikkat çektiğini söyledi. Bölgede çok sayıda farklı bitki ve hayvan türünün olduğuna vurgu yapan Kara, doğanın korunması çağrısında bulundu.

Doğayı Koruyalım

Ağrı halkı ve ziyaretçiler için önemli bir piknik ve dinlenme alanı olan Murat Kanyonu’nun doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir ortam sunduğunu ifade eden Salih Kara, “İlkbaharın gelişi ile birlikte Ağrı farklı bir görünüme kavuşuyor. Murat Kanyonu Ağrı'nın en güzel yerlerinden birisidir. Burada bir takım eksiklikler ve aksaklıklar olsa da yine de çok fazla ziyaretçi geliyor. Bölgede başta tuvalet olmak üzere vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak bazı düzenlemeler yapılması halinde burası daha fazla ziyaretçi alacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum