Ağrılıların merakla beklediği haber geldi! Sınır Kapısı Kapatıldı

Ağrılıların merakla beklediği haber geldi! Sınır Kapısı Kapatıldı
Türkiye’ye komşu ülke olan İran’da koronavirüs nedeniyle 8 kişinin ölmesinin ardından İran’a komşu illerde panik oluşmuştu. Beklenen kararSağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi ve Türkiye-İran sınır kapısı gecici olarak kapatıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her gün ölümlere neden olurken, Türkiye sınırına kadar dayanması başta Ağrı olmak üzere birçok sınır şehrinde paniğe neden olmuştu. Her gün yüzlerce İranlınının ve Türkün karşılıklı girip çıktığı illerde virüs yayılır mı korkusu yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelen açıklama ile vatandaşlar rahat bir nefes aldılar.

Türkiye, İran'da ölümle sonuçlanan yeni tip koronavirüs vakaları nedeni ile sınır kapısını kapattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İran ile geçici olarak sınırları kapatma kararı aldık. İran'dan Türkiye'ye gelişler durduruldu' dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasının yanı sıra Iğdır Valiliği'de sınır kapıları ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Iğdır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, “İran'da görülen korona virüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.