Ağrılılar spor yapmak için stadyuma akın ediyor

Ağrılılar spor yapmak için stadyuma akın ediyor
Covid-19 pandemisi nedeniyle cadde ve sokaklarda rahat gezemeyen vatandaşlar, sabah ve akşam vakitlerinde stadyumda yürüyüş yapıyor.

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle cadde ve sokaklarda gönül rahatlığıyla gezemeyen Ağrılı vatandaşlar, soluğu stadyumda alıyor. Covid-19 pandemisinden dolayı dışarı çıkmaya çekinen vatandaşlar, sabah ve akşam saatlerinde spor yapmak için stadyuma gelerek burada spor yapıyorlar.
'Spor bir ihtiyaçtır'
Koronavirüs salgınından dolayı dışarıya pek çıkamadığını bu yüzden stadyuma gelerek yürüyüş yaptığını dile getiren Ahmet Beycan, kendisi gibi evde kalan insanların da günde en az bir kere de olsa yürüyüş yapmaları gerektiğine vurgu yaptı. Sporun bir ihtiyaç olduğunu ve bundan dolayı bütün vatandaşların sağlıklı yaşaması için spor yapmaları gerektiğine dikkat çeken Beycan: " Görüldüğü gibi hem sabahları hem akşamları bu saatlerde genelde bayağı gelen insanlar var. Malum bu pandemi dolayısıyla her taraf kapandı insanlar dışarı çıkamaz oldu. Tabi spor da bir ihtiyaçtır. İnsanların zaman zaman çıkıp spor yapmaları da gerekiyor. Bu kapsamda biz de fırsat buldukça boş vakitlerimizde Fesih ağabeyimizle beraber stadyuma gelip akşam yürüyüşü bazen de koşu yapıyoruz. Bu şekilde günü tamamlamış oluyoruz." dedi. 
'Hergün belirli bir saatte sporumu yapıyorum'
Spor yaparken maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiğini söyleyen Heybet Aral'da: "Hergün belirli bir saatte sporumu yapıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Maskemi takıyorum, hijyen kurallarına dikkat ediyorum. Hiçbir şekilde hiçbir şeye dokunmuyorum. Onun için dikkat ettiğim müddetçe hiçbir şekilde hiçbir sıkıntı çıkmaz. İnsanların hepsi maskelerini taksa ve hijyen kurallarına dikkat etseler hiç bir sorun yaşanmaz." şeklinde konuştu. 
'Koronavirüs spor yapmaya kesinlikle engel değildir'
Stadyuma spor yapmak için stadyuma giden vatandaşlardan Sinan Yüksek ise vatandaşların bu süreçte  spordan kaçmak yerine daha çok sportif faaliyetlerin içinde bulunmalarının sağlık açısından daha iyi olacağını ifade etti. Koronavirüsün spora engel olacağını düşünsem kendim burada olmam diyen Yüksek sözlerini şu ifadelerle noktaladı: 
"Aslında bu salgın sürecinde insanların spor veya fiziksel aktivitelerden kaçmak yerine bu işin üzerine daha da gidebilir. Çünkü ne kadar hareket edersek o kadar terliyoruz, vücuttaki ifrazatı atıyoruz. Vücuttaki kiri ter ile atıyoruz. Aynı zamanda su içme ihtiyacı hissediyoruz. Su bizim sağlığımız için çok önemli. Bu süreçte spordan aktiviteden kaçmak yerine daha çok bu sporun, aktivitenin içinde yer almak daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Koronavirüsün spora engel olacağını düşünsem ben burada olmam. Buraya spor yapmaya ben hemen hemen hergün geliyorum. Haftada bir gün dinleniyorum o da pazar günü. Geri kalan hergün buradayım. Koronavirüs spor yapmaya kesinlikle engel değildir." 

1-030.jpg3-041.jpg5-016.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir