Ağrılı Rambo, altın kemer için mücadele edecek

Ağrılı Rambo, altın kemer için mücadele edecek
Ağrı’nın ilk ve tek Ju Jitsu sporcusu Hüseyin Taşdemir (26), Amasra’da düzenlenen Uluslararası Combat Ju Jutsu Profesyonel Altın Kemer Turnuvasında, Ağrı’yı temsil edecek.

Uluslararası Ju Jitsu Federasyonu tarafından Bartın’ın Amasra ilçesinde düzenlenecek turnuvaya katılmak üzere Amasra’ya giden Rambo lakaplı Taşdemir, altın kemeri alacağını söyledi.

‘Bu spor dalı, kaba gücü yenebilme sanatıdır’

Aynı zamanda Uluslararası Ju Jitsu Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi olan Taşdemir, yaptığı spor ve turnuva hakkında yaptığı açıklamada: “Ben spora ilk olarak Taşlıçay da 15 yaşımda amatör olarak başladım. Önceleri haltere merak sardım. İlk başlarda evde, işte, koyun otlatırken yük kaldırıp indirerek spor yapıyordum. Başta beni yadırgayanlar oldu. Ama hayallerim için spordan hiç vaz geçmedim. Zamanla tanıştığım halter hocalarım ile birlikte çalıştım. Ama halteri ilerletip devam edemedim. Bu esnada Porf. Dr. Ali Tekin hocamın yönlendirmesi ile kafes dövüşlerine merak sardım ve Ankara’da katıldığım şampiyonalarda başarılar elde ettim. Bu başarılarımı sınırlı tutmayıp daha da ilerletmek isteyince Japon Savunma Sanatlarının en ileri noktası olan Ju Jitsu yapmaya başladım. Böylece Ocak 2022’de Türkiye’de düzenlenen turnuvada başarı elde ettim ve Uluslararası Ju Jitsu Federasyonu tarafından Ağrı İl Temsilcisi olarak atandım. Bu spor Ağrı’da pek bilinmese de ülkemizde bilinen bir spordur. Ancak dövüş sporu olduğu için diğer bütün dövüş sporları gibi insanlar tarafından ön yargı ile karşılanabilir. Ama diğer dövüş spor dalları gibi bu spor dalı da asla şiddet aracı değildir. Aksine bu spor dalı “Kaba gücü yenebilme sanatı” olmasının yanında akıl, zeka ve kalbin birleştiği bir savunma sanatıdır. Bunun yanında bana göre hayatın her alanında insanların karşılaşacağı problemleri çözmesi noktasında bir strateji geliştirme yöntemidir. Belirttiğimiz gibi temsilciliğimiz Ağrı’da ilk defa kuruldu ve bende şu anda Ağrı’da bu sporu yapan ilk ve tek kişiyim. Bu yola başlarken de dediğim gibi hayallerim vardı. Şu anda dünya şampiyonalarına hazırlanıyorum. Bununla birlikte bu sporu Ağrı’da tanıtmak ve birlikte hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edebileceğim arkadaşlar yetiştirmek istiyorum. Aynı zamanda kendimi de yetiştirmek istiyorum. Her kesin bildiği gibi Ağrı’da genç arkadaşlarımızın vakit geçireceği sosyal alanlar pek yok. Çoğu arkadaşımız işsiz ve boşta geziyor. Birçoğu ne yazık ki madde bağımlısı. Durumu olmayan maddi sıkıntı çeken bütün arkadaşlara ve gençlerimize yardımcı olabiliriz. Bu spor insanın özgüvenini de arttıran bir spordur. Her alanda insana önemli katkıları var. İlk etapta yeni olduğumuz halde 15 arkadaşa yakın bir grupla çalışıyoruz. İlgi iyi oldu. Merak edilmeye başlandı. Buradan bana Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulusi Elmas ve Genel Sekreter Mehmet Çetin Karakurt, Yürütme Kurulu Başkan Vekili Halil Uygar ve Genel Koordinatör Seyit Mehmet Hallaç'ın yanında tüm As Başkanlarıma teşekkür ederim. Ayrıca kurum müdürlerimize teşekkür etmek istiyorum. Spor adına girdiğim bu yolda, beni yalnız bırakmayacaklarına hiçbir endişem yoktur. Arkamızda duran ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Son olarak Ağrılı genç kardeşlerime sesleniyorum. Spora gelsinler. Spor yapsınlar. İnandıkları yolda hayallerinden asla vaz geçmeyip mücadele etsinler. “ dedi.

‘Altın kemeri alacağım’

Öte yandan Amasra’da düzenlenecek turnuva hakkında konuşan Taşdemir: “ Ben uzun zamandır turnuvaya hazırlanıyorum. Çok yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Çalışmalarımı genelde iki aşamada sürdürdüm. Birinci aşamada her gün düzenli olarak spor salonunda normal çalışmalar sürdürdüm. Diğer yandan da haftanın belli günlerinde doğada hazırlık yaptım. Doğada bulunan temiz hava eşliğinde bazen dev kaya kütlelerini kaldırdım bazen de koşu yaparak hazırlık sürecimi tamamladım. Bu hafta sonu ise turnuvaya gidiyorum. İnşallah orada alacağım sonuçlar iyi olur ve altın kemeri alırım. Bu konuda kendime olan inancım ve güvenim tamdır. Tüm hemşerilerimden destek bekliyorum. İnşallah bu turnuvadan sonra hedefim yurt dışında düzenlenecek turnuvalarda başarı sağlayarak dünya şampiyonu olmak.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-08-05-at-12-04-42.jpegwhatsapp-image-2022-08-05-at-12-04-44-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir