Ağrılı milli sporcu Seher Kaçmaz olimpiyatlara asfalt yolda hazırlanıyor

Ağrılı milli sporcu Seher Kaçmaz olimpiyatlara asfalt yolda hazırlanıyor
Kayaklı Koşu Milli Takımı sporcusu Seher Kaçmaz, memleketi Ağrı'da 2022 Kış Olimpiyatlarına asfalt yollarda yaptığı antrenmanlarla hazırlanıyor.

Ağrı'da 10 yaşında kayaklı koşu sporu yapmaya başlayan Seher Kaçmaz, kısa sürede milli takıma kadar yükseldi. 12 senedir kayaklı koşuda yarışan milli sporcu, olimpiyat takımına da alındı. 2022'de Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyatları için hazırlıklarını memleketi Ağrı'da sürdüren Kaçmaz, kar olmadığı için Tutak karayolunda tekerlekli kayaklarıyla kondüsyonunu artırmaya çalışıyor. Pandemi sebebiyle ara verdiği çalışmalarını normalleşme süreciyle birlikte antrenör Erhan Dursun nezaretinde sürdüren Kaçmaz, olimpiyat vizesi almak için Finlandiya'nın Naomi kentine gidecek. Burada düzenlenecek 8 ayrı FİS yarışına katılacak olan Kaçmaz, olimpiyat vizesi almaya çalışacak. 
'Hedefim 2022 Kış Olimpiyatları'
Olimpiyat hazırlıklarına her gün 4 saat antrenman yaparak hazırlandıklarını belirten Seher Kaçmaz (22), "12 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim 2022 Kış Olimpiyatları. Antrenmanlarımız çok yoğun geçiyor. Antrenmanlarda elbette zorlanıyoruz ama bu sporu zorlanmadan yapamayız. Yokuş yukarı çıkarken bayağı zor oluyor. Hocalarımız ve antrenörlerimiz bize çok büyük destek çıkıyorlar. Ağrı'yı ve Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi. 
'Başarıyı elde etmek istiyorsak antrenman devamlılığının olması gerekiyor'
Bu arada pandemi sebebiyle çalışmalarına ara veren Kayak Milli Takımının Ağrılı sporcuları, normalleşle süreciyle birlikte yeniden çalışmaya başladı. Sonbaharda çalışan sporcular, kar olmadığı için tekerlekli kayaklarla karayolunda günde 4 saat çalışıyor. Batonlu, batonsuz koşular yaparak tekniklerini geliştirmeye çalışan sporcular, Tutak yolunda hazırlıklarını sürdürüyorlar. Antrenör Erhan Dursun yönetiminde çalışan milli sporcular, kondüsyon eksiklerini de gideriyorlar.
Antrenör Erhan Dursun, sporcuların tekniğini yukarı çekmek adına tekerlekli kayaklarla asfaltta antrenman yaptıklarını söyledi. Sürekli olarak tekniğe yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Dursun, "İlimizden yaklaşık 25-30 kilometre uzaklıkta antrenman yapıyoruz. Çocuklarımızın performansını yukarıya çekebilmemiz için branşa yönelik imitasyon çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları batonlu ve batonsuz yapıyoruz. Engebeli arazide batonlu koşu yapıyoruz, batonsuz koşu yapıyoruz. Tekniğimizi daha ileriye götürebilmemiz için kayak hızıyla aynı olan tekerlekli kayaklarla asfaltta hem performans yükseltebilmemiz için hem de tekniği yükseltebilmemiz için sürekli olarak tekniğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hava koşulları ne kadar soğuk olursa olsun, başarıyı elde etmek istiyorsak antrenman devamlılığının olması gerekiyor. Yani antrenmanlara ara vermemek şartıyla soğuk sıcak demeden hemen hemen her gün antrenmana çıkıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında yapılacak uluslararası müsabakalarda çok iyi sonuçlar elde etmek istiyoruz" diye konuştu.
Antrenmanların çok zorlu geçtiğini, özellikle yokuş yukarı çıkarken zorlandıklarını belirten Cihan Kartal, şunları söyledi:
"Olimpiyatlara yazın asfaltta tekerlekli kayak kayarak hazırlanıyoruz. Antrenmanlarımız çok zorlu geçiyor. Yokuş yukarı çıkarken zorlanıyoruz özellikle ama inişlerde kayak hızlandığı için vücudumuzu o sırada dinlendiriyoruz. Vücudu dinlendirdikten sonra tekrar yokuşa hazırlanıyoruz. Yurt dışındaki hedefim ilimi ve ülkemi yurt dışındaki yarışlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Türk Bayrağı'nı en güzel şekilde dalgalandırmak istiyorum."

img_0518.jpgimg_0504.jpgimg_0551-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.