Ağrılı kadınlar pilates ile tanıştı

Ağrılı kadınlar pilates ile tanıştı
Ağrı’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile hayata geçirilen ‘İlk Göz Ağrım' projesi ile kadınlar pilates ile tanıştı

Türkiye Jimnastik Milli Takım Kaptanı Ağrılı Sporcu Ümit Şamiloğlu’nun girişimleri ile hayata geçirilen projenin ilk etabında, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 15 Temmuz Spor Salonu’nda deneyimli eğitmenler tarafından 20 kadına pilates eğitimi veriliyor. Çocuk evliliklerinin ve kadın haklarının dezavantajlı olduğu illerde kadın ve sporu bir araya getirerek sportif mesleki altyapıyı oluşturmak amacıyla hazırlanan projeye katılan kadınlar alacakları belgeyle işyeri açma imkânına da kavuşacak. Projeyle ilgili bilgi veren Avrupa Jimnastik Şampiyonu ve Türkiye Jimnastik Milli Takım Kaptanı Ümit Şamiloğlu, proje kapsamında 250 pilates seti dağıtılarak 250 hanenin sporla tanışmasını hedeflediklerini söyledi.
‘Spor, sadece başarı odaklı değildir’
Aktif sporculuk kariyerinin sonunda sporun ülke genelinde daha geniş alanlara yayılması amacıyla çalışmalar yapmayı amaçladığını ifade eden Şamiloğlu: “Kariyerimin sonunda sporu bıraktıktan sonra sporu başka boyutlara taşımak istedim. Spor sadece başarı odaklı değildir. Her eve spor girmesi lazım. Çocuklarımızı spora yönlendirmemiz lazım. Çünkü bir toplumun temelinde sporun olması, iyi insan, iyi ailenin temelini atmak aslında spordan geçiyor. Onun için burada bizim önceliğimiz kadınlarımız ve çocuklarımız. Biz aynı zamanda böyle dezavantajlı bölgelerimizde böyle projeler yapıp çocuklar ve kadınlarımıza ulaşmak istiyoruz. Bu projeyi yaparken Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduk ve Bakanlığımız bize destek verdi. Projemizin ismi de “İlk Göz Ağrım” çünkü ben Ağrılıyım. O yüzden ilk projemi de burada yapmak istedim. Şu anda başladığımız bu projemizde 20 Ağrılı kadınımıza pilates kursu vererek sportif mesleki altyapıyı oluşturmak istedik. Onlarda Ağrı’daki kadınlarımıza ulaşarak aslında büyüye büyüye, hane hane sporla tanışmalarını sağlayacaklar. Aslında projemiz bunun üzerine kurulu. Ayrıca bu proje ile ilk etapta 250 eve bir pilates seti dağıtacağız. İnşallah bu çalışma ile amacımıza ulaşacağız. Biz Ağrı’daki kadınlarımıza, hanelerimize sporla ulaşmış olacağız. Ben Ağrılı bir erkek olarak jimnastikçi olarak başladık ve jimnastik çok iyi yerlere geldi. Şimdi de Ağrı’da böyle bir kapı açtık ve Ağrılı kadınlar pilates yapıyor. Ben inanıyorum ki bu dalga dalga yayılacak. Şu anda burada çok güzel hayata atılmış heyecanları olan kadınlarımız var. Buradan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ağrılı kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum. Spor gerçekten insanların kaynaşmasını, sağlık için temelde disiplin, ahlak barındıran bir alan. Kadınlarımıza zaten burada artık 20 tane eğitmenimiz olacak ve kadınlarımızı özellikle çocukları ile birlikte buraya davet ediyoruz. Evlerinde daha sağlıklı ve güzel bir yaşam yaşamalarını diliyoruz.” Dedi.
‘Pilates, sadece bir toptan ibaret değil’
Açılan pilates kursunda eğitim alan kadınlardan Ayşenur Bayraktar da daha önce pilatesi, sadece televizyon ve videolardan gördüğü kadarı ile bir topla yapılan bir spor olarak bildiğini belirtti.
Geldiği kursla birlikte pilatesin, bir birinden farklı egzersizleri olan ve bu egzersizlerin doğru yapıldığı takdirde oldukça faydalı bir spor olduğunu gördüğünü kaydeden Bayraktar : “Açıkçası hiç merak etmedim daha önce. Ama bu gün buraya geldim ve pilatese başladım. Gerçekten hiç böyle tahmin etmiyordum. Çok eğlenceli ve samimi bir ortam var. Aynı zamanda vücuda da çok fayda sağlıyor. Keşke daha önceden tanışsaydım. Ayrıca burada şunu gördük ki televizyonda ki gibi değil. Pilates, sadece bir toptan ibaret değil. Çok farklı egzersizi var. Bunları doğru yaptığınızda hem vücuda hem de psikolojiye çok faydası var. Özellikle Doğu’da kadınlarımız evden çıkmıyorlar. Çoluk çocuk yemek derken bunalıyorlar. O yüzden bütün kadınlarımızın da bununla tanışmasını istiyorum. Onlar içinde iyi bir aktivite olabilir.” İfadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-10-05-at-20-33-53-2.jpegwhatsapp-image-2021-10-05-at-20-33-53-1.jpegwhatsapp-image-2021-10-05-at-20-33-53-3.jpegwhatsapp-image-2021-10-05-at-20-33-53-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.